Ce a constatat ITM Prahova, în luna iulie

0 94

Inspectoratul Teritorial de Muncă Prahova a desfăşurat, în luna iulie 2023, 298 acţiuni de control în domeniul de competenţă.

În timpul controalelor au fost aplicate sancțiuni contravenționale constând în avertismente sau, în situaţiile în care s-a constatat ca faptele au avut un grad de pericol social concret ridicat, cu amenzi contravenţionale, valoarea totală a amenzilor contravenţionale aplicate în luna iulie 2023 fiind de 441.500 lei.

În domeniul relaţiilor de muncă, s-au efectuat 163 controale, în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare de 258.500 lei. Cu ocazia controalelor efectuate, inspectorii de muncă au depistat 9 persoane care prestau muncă nedeclarată şi au sancţionat angajatorii cu amenzi în valoare totală de 160.000 lei.

În aceeaşi perioadă, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă a fost efectuat un număr de 135 controale, aplicându-se 24 avertismente și amenzi în valoare de 183.000 de lei. Angajatorii au comunicat către ITM Prahova 32 evenimente, în urma cercetărilor urmând să se stabilească caracterul acestora, respectiv dacă sunt accidente de muncă sau accidente în afara muncii. De asemenea, inspectorii de muncă au dispus oprirea din funcţiune a cinci echipamente de muncă pentru că exista pericol de accidentare.

Inspectoratul Teritorial de Muncă Prahova vrea pe această cale să asigure toate persoanele interesate de disponibilitatea totală pentru lămurirea oricăror probleme legate de relațiile de muncă sau de securitatea și sănătatea în muncă, conform atribuțiilor specifice încredințate de legiuitor instituției noastre, continuând să depună eforturi în vederea sprijinirii dezvoltării unor relații armonioase între angajați și angajatori, bazate pe respect reciproc și respectarea tuturor principiilor și normelor legale în vigoare.

Totodată, Inspectoratul Teritorial de Muncă Prahova va continua acţiunile de verificare şi îndrumare, va fi o prezenţă constantă în comunitate şi nu va ezita să sancţioneze abaterile de la normele în vigoare.

Ziarul de Ploiești

 

Reclama dupa Articol – Banner 3
Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.