Cazuri de coronavirus la mai multe societăți comerciale din Prahova

0 1.898

Cazuri de coronavirus la mai multe societăți comerciale din Prahova, care nu și-au putut permite să-și lase angajații să lucreze de acasă.

Cel mai important focar se înregistrează la fabrica de detergenți Unilever Ploiești. Din cei peste 600 de salariați, 39 au fost testați pozitiv cu virusul SARS-CoV-2.

Totul a plecat de la un singur angajat bolnav, care prezenta deja simptome specifice de gripă.

În urma depistării, Unilever Ploiești a decis izolarea întregului schimb, iar apoi a trecut la testarea în masă a salariaților.

Compania susține că nu a închis nicio linie de producție.

Și la SC Hale și Piețe SA Ploiești SA, societate care administrează toate piețele din municipiu, au apărut câteva cazuri.

Doi angajați, de la departamentul tehnic și de la cel juridic, au fost testați pozitiv.

În prezent, la societate se desfășoară o anchetă epidemiologică de amploare, ținând cont că printre clienți se numără și chiriașii de pe platoul Halelor Centrale și din celelalte piețe.

Cazuri de coronavirus au fost raportate, conform unor surse, și la fabrica de confecții SC New Casual Design SRL din Vălenii de Munte, unde ar exista 6 salariate testate pozitiv.

De asemenea, au apărut informații că ar fi salariați bolnavi în cadrul rafinăriei OMV Petrom din Brazi. Este vorba despre operatori care lucrează pe instalații.

Până luni 3 august, la nivelul județului Prahova au fost confirmate ca infectate cu virusul SARS-CoV-2, de la începutul epidemiei, un număr de 2134 de persoane.

Ziarul de Ploiești

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.