Cat pot castiga medicii de familie din Prahova care vor face vaccinuri

0 274

Cat pot castiga medicii de familie din Prahova care vor face vaccinuri în propriile cabinete, cu serul celor de la Johnson & Johnson.

Vaccinarea împotriva coronavirusului în cabinetele medicilor de familie nu va începe astăzi, așa cum era programat inițial.

Vicepreședintele Comitetului național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea, Andrei Baciu, anunțase că, începând de astăzi, vor exista peste 3.000 de noi fluxuri de imunizare, cu serul de la Johnson & Johnson.

Medicii de familie se plâng, însă, că nu pot începe imunizarea în cabinetele proprii, deoarece nu ar avea suficienți  bani pentru a achiziționa toate echipamentele necesare, dar și pentru că pacienții nu și-au exprimat dorința de a primi vaccinul.

În Prahova, 70 de medici de familie se înscriseseră pentru a participa la acest proces.

Ei ar urma să primească câte 40 de lei pentru fiecare pacient vaccinat.

O simulare simplă, în care presupunem că un medic de familie va administra doar 4 vaccinuri/ oră (ceea ce nu este o variantă greu de îndeplinit), rezultă că într-o zi de lucru, de 8 ore, poate rezolva 32 de pacienți. În consecință, ar încasa 32 x 40 lei, adică  1280 lei/ zi.

Sunt niște bani care se supun taxelor și impozitelor și care deja trebuie să acopere foarte multe lucruri, precum plata asistentei și achiziționarea echipamentelor. Am primit mail săptămâna trecută pentru a fi întrebați când suntem găsiți să ni se livreze dozele de vaccin și recunosc cinstit că am refuzat. În primul rând, nu am o listă suficient de lungă de doritori ai vaccinului Johnson & Johnson și atunci am temporizat pentru săptămâna aceasta despre ce număr de doze poate fi vorba, astfel încât să nu ne trezim că primim un număr de doze pe care noi nu le putem folosi și avem după aceea dificultăți cu DSP, eventual să le restituim, cum ni se întâmplă de obicei.” – a declarat un medic de familie, pentru Digi 24.

Ziarul de Ploiești

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.