Câmpina: Două zile de filme în premieră, cu acces gratuit, la Tenaris Cinelatino 2022

0 338

Filme de familie, aventuri, drame, documentare și comedii vor fi proiectate, timp de două zile, la Casa Municipală de Cultură „Geo Bogza”.

A zecea ediție Tenaris Cinelatino aduce la Câmpina filme premiate și apreciate de public la festivaluri internaționale precum Cannes și TIFF.

Casa Municipală de Cultură „Geo Bogza” va găzdui șase proiecții în perioada 2 – 3 august 2022.

Intrarea este liberă; sala poate fi ocupată la întreaga capacitate și nu este nevoie de rezervare prealabilă.

Compania TenarisSilcotub organizează acest eveniment alături de fundația PROA, care are misiunea de a gestiona programele culturale ale Tenaris la nivel mondial, și Asociația Festivalul de Film Transilvania, care organizează an de an Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF).

MARȚI, 2 august, cei mici au întâlnire cu „Străjerii Deltei”, primul film românesc de aventuri cu și pentru copii realizat după Revoluție, în care tinerii eroi înfruntă braconierii ce pescuiesc ilegal în Delta Dunării. Miercuri, copiii sunt invitați alături de familie la „Sus ștacheta” („Raise the bar”), un film din Islanda despre o echipă de fete între opt și 13 ani, care învață să fie lideri, pe terenul de sport și în afara lui.

Pentru publicul adult, de neratat remarcabila producție „Casa noastră” (titlu original: „Utama”), filmul care, acum mai puțin de o lună, câștiga atât Trofeul Transilvania, cât și Premiul publicului, la Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF). „Casa noastră” spune povestea membrilor unui trib din Bolivia care au parte de o secetă neobișnuită și, astfel, trebuie să confrunte în propriul lor fel natura, dar și sensul propriilor vieți. Filmul câștigător și al Marele Premiu al Juriului la Sundance Film Festival va rula marți, 2 august, de la ora 18:00.

Metronom”, filmul cu care regizorul Alexandru Belc a câștigat premiul pentru regie în secțiunea Un certain regard la prestigiosul festival de la Cannes, are în prim plan un grup de liceeni care, în timpul comunismului, au îndrăznit să trimită scrisori la emisiunea Metronom de la Europa Liberă – un film despre libertatea individuală și consecințele ei, despre curaj, despre inocență și despre iubire. Dar și o istorie ce trebuie (re) gândită de toate generațiile, tot marți, 2 august, de la ora 20:00.

MIERCURI, la ora 18:00, oferta de film latino-american este completată de un film despre perseverența și lupta pentru supraviețuire dusă de oamenii de rând în situații limită, „Două stații” („Dos estaciones”, Mexic, 2022), pentru care actrița Teresa Sanchez a câștigat Premiul Special al Juriului la festivalul Sundance.

Festivalul se va încheia cu un eveniment special: o premieră ce va avea invitați speciali pentru întâlnirea cu publicul din Câmpina. Miercuri, 3 august, de la 20:00, vorbim despre experiența filmărilor la „Pentru mine tu ești Ceaușescu” cu doi dintre adolescenții ce fac parte din distribuția acestui film aflat la limita între ficțiune și documentar regizat de Sebastian Mihăilescu.

Ziarul de Ploiești

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.