Buzau: Un barbat infectat cu SARS-CoV-2 a fost prins dand mita unor jandarmi

0 357

Buzau: Un barbat infectat cu SARS-CoV-2 a fost prins dand mita unor jandarmi, care voiau să-l sancționeze pentru că a încălcat ordinul de carantinare.

Polițiștii D.G.A. – Serviciul Județean Anticorupție Buzău, sub coordonarea prim-procurorului Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău, au prins în flagrant o persoană fără calitate specială, în timp ce oferea o sumă de bani unor lucrători din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Buzău, pentru a nu fi dispuse măsurile legale de sancționare, în urma constatării încălcării prevederilor deciziei de carantinare la domiciliu, ca urmare a faptului că a fost depistat pozitiv infectat cu virusul SARSCOV-2 pe raza unui stat membru al Uniunii Europene.

Constatarea infracțiunii flagrante s-a realizat în urma denunțului formulat de cei doi lucrători ai IJJ Buzău. Aceștia au sesizat fapta la D.G.A. – S.J.A. Buzău, iar sub coordonarea procurorului de caz, a fost organizată acțiunea de prindere în flagrant a persoanei în cauză.

Întrucât persoana respectivă a încălcat în mod repetat prevederile deciziei de carantinare, fiind sancționată contravențional numai în ziua de 05.01.2022 de alte două ori pentru acest fapt, Inspectoratul de Jandarmi Județean Buzău a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Buzău sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicire a combaterii bolilor.

Față de persoana în cauză, cercetările continuă în stare de libertate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de dare de mită.

Ziarul de Ploiești

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.