Brasov: Festival dedicat Zilelor Culturale Maghiare, din 12 septembrie

0 354

Brasov: Festival dedicat Zilelor Culturale Maghiare, din 12 septembrie, prilej cu care în municipiu vor avea loc spectacole, expoziții, degustări de mâncăruri și băuturi.

Comunitatea maghiară îşi prezintă tradiţiile în cadrul celei de a XI-a ediţii, eveniment care se va desfăşura în perioada 12 – 19 septembrie, în zona centrului istoric al municipiului Braşov.

Organizatorii au pregătit peste 50 de manifestări, de la concerte, spectacole, expoziţii, prezentări de carte, activităţi sportive şi până la degustări de vinuri şi produse gastronomice şi un târg de meşteşuguri şi produse tradiţionale.

Festivalul Zilelor Culturale Maghiare este organizat de Asociaţia Maghiarilor din Ţara Bârsei, valoarea totală a proiectului fiind de 420.062 de lei, cofinanţat de municipalitatea braşoveană şi de Consiliul Judeţean.

Evenimentul se va desfăşura în mai multe spaţii, dintre care trei principale: Piaţa Sfatului, curtea Liceului Aprily Lajos şi  Piaţa Sfântul Ioan.

În aceeaşi perioadă, comunitatea maghiară organizează şi un festival dedicat dansurilor populare maghiare din Ţara Bârsei. Acesta va avea loc pe 19 septembrie, pe scena din Piaţa Sfatului, unde 10 ansambluri de dansuri populare maghiare vor susţine un „spectacol de culori şi mişcări”.

Ziarul de Ploiești

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.