Boboteaza: Jandarmii prahoveni vor ordine si disciplina

0 93

Boboteaza: Jandarmii prahoveni vor ordine si disciplina la sărbătoarea religioasă în care se ortodocșii comemorează botezul lui Iisus în râul Iordan.

COMUNICAT

Gruparea de Jandarmi Mobilă „Matei Basarab” Ploieşti va asigura ordinea şi liniştea publică cu ocazia desfăşurării manifestărilor religioase prilejuite de Sărbătoarea Botezului Domnului la Catedrala Sfântul Ioan din municipiul Ploiești și la Mănăstirea Ghighiu din localitatea Bărcănești.

Pe timpul slujbei de sfinţire a apei, enoriaşii vor fi dispuşi pe platoul din fața Catedralei Sfântul Ioan respectiv interiorul Mănăstirii Ghighiu, iar la terminarea acesteia vor fi îndrumați spre culoarul de acces în zona de distribuire a apei sfințite.

Pentru a păstra ordinea în jurul recipientelor de aghiasmă, se va monta un dispozitiv format din garduri de protecţie, iar accesul enoriaşilor în interior pentru a lua apă sfinţită, se va face prin culoare special amenajate.

      În scopul desfăşurării acestei manifestări în condiţii de maximă siguranţă şi pentru prevenirea oricăror incidente nedorite, Gruparea de Jandarmi sfătuieşte cetăţenii participanți să respecte următoarele:

  • să manifeste răbdare;
  • să respecte indicaţiile forţelor de ordine şi să evite implicarea în conflicte de orice natură;
  • să adopte un comportament civilizat si respectuos fata de ceilalti participanti;
  • să acorde o atenţie deosebită bunurilor şi obiectelor personale (genţi, poşete, bagaje etc.).

Ziarul de Ploiești

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.