Baicoi: Interviu cu Marius Constantin, dupa castigarea unui nou mandat de primar

0 528

Baicoi: Interviu cu Marius Constantin, dupa castigarea unui nou mandat de primar. Vezi ce proiecte de viitor pregătește edilul orașului.

– Felicitări pentru victorie, dar sunt curios, ca și cititorii de altfel: ați avut emoții?

– Da, în primul rând vreau să le mulțumesc localnicilor, pentru că a fost un scor record pentru orașul Băicoi. După 1990 și până în prezent, niciun primar nu mai câștigase cu 77 de procente. Asta înseamnă că oamenii mă apreciază, și pe mine dar și echipa care este alături de mine. Mai mult de atât, băicoienii au apreciat reușitele din mandatul care a avut doar trei ani, pentru că am realizat mai multe lucruri decât alți edili. Eu le mulțumesc încă o dată, pentru că s-a văzut că nu a contat partidul la alegerile locale.
Au fost ceva emoții și e bine, pentru că în fiecare competiție trebuie să nu intri cu aroganță, ci cât mai umil și mai pregătit. Am simțit că voi câștiga alegerile, ca primar, din manifestările oamenilor. Emoții am avut totuși, pentru că îmi doream și un Consiliu Local alături de care să pot lucra eficient. Mi-am dorit o majoritate, pentru că degeaba fac proiecte, degeaba găsesc finanțare, dacă nu am susținerea consilierilor. Și spun acest lucru pentru că în mandatul care a trecut m-am confruntat cu ceva probleme. Din fericire, s-a demonstrat că oamenii au înțeles care este treaba cu jocul politic, așa că acum am alături de mine 12 consilieri din 17.

– Este o reușită evidentă, dar și o responsabilitate enormă, pentru că acum nu mai aveți motive să spuneți că nu merg lucrurile în administrație, deoarece unii vă pun bețe-n-roate.

– Așa este! Cu muncă, însă, le voi demonstra băicoienilor, ca și până acum, că toate problemele pot fi realizate. Nu mă dau la o parte din cauza greutăților și cred că am dovedit că știu să găsesc soluții, chiar dacă bugetul orașului nu este unul generos.

– Cu ce gânduri plecați în noul mandat?

– Mai am puțin de așteptat, pentru că încă nu sunt validat. Aici cred că a fost și o nedreptate din partea Prefecturii Prahova, care m-a suspendat cu puțin timp înainte de data scrutinului electoral, dar lucrurile au trecut. Din păcate, de mai multe săptămâni stau în afara primăriei și nu a existat o continuitate în rezolvarea anumitor urgențe. Îmi doresc să mă apuc cât mai repede de treabă, pentru că lumea mă cunoaște, eram zilnic, la ora 7, la serviciu și terminam programul undeva pe la 21:00. Inclusiv sâmbăta și duminica era activitate. Dar mai am puțin de așteptat și voi fi validat în noul mandat. În cei trei ani, cât am stat la cârma administrației locale, s-au făcut multe lucruri. Asta nu înseamnă, însă, că s-au terminat problemele de rezolvat. Vom duce mai departe programul de investiții promis oamenilor, astfel încât orașul să arate frumos, la final. Nu am făcut promisiuni mari și nerealizabile, în campanie, pentru că mi se pare corect să le spui localnicilor doar ceea ce poți face cu adevărat. Sper ca, cel mai târziu pe 15 octombrie, să trecem la treabă. În primul rând, voi continua proiectele de modernizare gata începute, dar am în vedere și unele noi, pe care le voi prezenta la momentul oportun.

– Credeți că până la finele anului veți mai reuși să implementați câteva lucrări, ținând cont și de vreme?

– Avem foarte multe lucruri de făcut, dar mă repet, Primăria Băicoi a fost blocată prin faptul că mi s-a dat un ordin de încetare a mandatului și de aici au apărut o serie de probleme, cum ar fi refacerea semnăturilor pe documente. Nici licitațiile nu s-au mai desfășurat așa cum trebuie. Cu siguranță vom continua proiectul cu modernizarea a 23 de străzi, dar rămâne să vedem câte dintre ele mai putem finaliza, din cauza acestei întârzieri de aproape o lună. Dar cel mai probabil vom avea timp să asfaltăm, inclusiv în decembrie, dacă vom avea un anotimp la fel de blând ca anul trecut. Vom începe să lucrăm și la proiectele cu finanțare europeană unde avem deja contractele semnate și finanțarea asigurată, pentru că nu vrem să pierdem banii.

– Înțeleg că urmează să primiți o veste bună de la Guvern?

– Sigur că da, noi am depus multe proiecte, pentru a obține bani de investiții, și recent am aflat că ni s-a aprobat prin Compania Națională de Investiții și construirea unui bazin de înot de dimensiuni semi-olimpice, despre care am mai vorbit și despre care dvs ați scris. Este o confirmare că am făcut o muncă solidă și că toate dosarele depuse au fost realizate ca la carte. Mi s-a transmis că, imediat ce voi fi validat ca primar, vom semna acest contract.

Ziarul de Ploiești

Reclama dupa Articol

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.