Avertizare meteo: Precipitatii mixte, ninsori si viscol in zona montana

0 264

Avertizare meteo: Precipitatii mixte, ninsori si viscol in zona montana, începând de sâmbătă duă-amiază și până luni noapte.

Administraţia Naţională de Meteorologie și Hidrologie (ANMH) a anunțat că aceste fenomene se vor înregistra “îndeosebi în regiunile sud-estice şi în Carpaţii Meridionali”

“Sâmbătă şi duminică, local şi temporar, vor fi intensificări ale vântului în cea mai mare parte a ţării, cu rafale în general de 45…55 km/h, iar la munte de peste 70 km/h. Pe parcursul zilei de luni (6 ianuarie) vântul va avea intensificări”, arată ANMH.

În zona montană va ninge, în centrul, vestul, nordul şi nord-estul teritoriului vor predomina ninsorile, iar în sud-est vor fi precipitaţii mixte.

Local se va depune strat de zăpadă şi, pe arii restrânse, se va forma polei sau gheţuş.

Conform ANMH, zăpada va fi viscolită sau spulberată în zona montană şi, trecător, la început în regiunile vestice, apoi mai ales în cele estice, nord-vestice şi centrale.

Totodată, ANM a emis, pentru zona de munte, o atenţionare Cod galben de ninsori moderate cantitativ, iar la altitudini de peste 1.700 de metri – intensificări puternice ale vântului, viscol. Codul galben va intra în vigoare sâmbătă, la ora 18.00, şi va expira luni, la ora 6.00.

Ziarul de Ploiești

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.