Avertizare meteo: COD GALBEN de ploi si descarcari electrice in Prahova

0 249

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis atenţionări nowcasting Cod Galben de averse şi descărcări electrice, valabile în 27 de judeţe, între care și Prahova, în următoarele 48 de ore.

Potrivit meteorologilor, începând din după-amiaza zilei de marți, 16 iunie, ora 12,00, și până în prima parte a nopții de miercuri spre joi, 17/18 iunie, în nordul, centrul și estul țării vor fi intervale cu instabilitate atmosferică accentuată, care se va manifesta prin averse cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, care izolat vor lua aspect de vijelie și căderi de grindină.

Cantitățile de apă vor depăși local 25-30 l/mp și izolat 50-60 l/mp. În restul teritoriului fenomenele de instabilitate atmosferică se vor semnala pe arii restrânse.

Avertizarea Cod Galben expiră miercuri, la ora 23,00.

Conform meteorologilor, în jumătatea de sud a judeţului Prahova (la sud de aliniamentul Breaza, Câmpina, Slănic şi Vălenii de Munte) se vor semnala frecvente descărcări electrice, grindină de mici dimensiuni şi intensificări de scurtă durată ale vântului cu aspect de vijelie, precum şi averse ce vor depăşi izolat 25 l/mp.

Reclama dupa Articol – Banner 3
Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.