Avertisment de la fostul presedinte al Georgiei: Rusia lucreaza pe proiectul Basarabia

0 316

Fostul presedinte al Georgiei, actualul guvernator al Regiunii Odessa din Ucraina, Mihail Saakashvili suspecteaza Rusia in organizarea proiectului “Barasabia”, comunica ziarul ucrainean “Podrobnosti”. Conform spuselor acestuia, majoritatea locuitorilor din Regiunea Odessa vizioneaza canalele rusesti de televiziune.

“Mi-e rusine sa o spun, dar mai mult s-a gandit Putin la Basarabia ucraineana decat propriul nostru guvern” a declarat Saakashvili.

“Ei (autoritatile rusesti), se pregatesc pentru ceea ce trebuie facut acolo”, a mai adaugat guvernatorul.

Saakashvili a subliniat ca locuitorii regiunii sunt pur si simplu izolati, iar pe tema Ucrainei, lor li se prezinta numai “functionari lacomi” si “drumuri groaznice”.

Informatii despre faptul ca Rusia este interesata sa controleze zona din sudul Ucrainei, intitulata si Bugeac, unde traiesc minoritati de romani, gagauzi, albanezi si rusi, a aparut si in presa occidentala, la inceputul acestui an.

Ba chiar s-a infiintat si un asa-zis Consiliu Popular din Basarabia (RADA), al carui lider – Dmitro Zatuliveter – sustine ca misiunea organizatiei este sa creeze autonomie nationala si culturala.

Acest Consiliu a declarat ca, in situatia cand Ucraina va fi primita in NATO, regiunea isi va declara independenta.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.