Autoritatile judetene iau in calcul redeschiderea Spitalului Municipal Campina

0 364

Autoritatile judetene iau in calcul redeschiderea Spitalului Municipal Campina. Prefectul Cristian Ionescu (FOTO) și directorul DSP Prahova, Bogdan Nica, au vizitat unitatea.

Cei doi, alături de primarul Horia Tiseanu, au efectuat o vizită la Ambulatoriu, unde activitatea a fost reluată aproape integral, începând de astăzi, 10 iunie.

Vizita a avut ca scop identificarea modului în care au fost implementate normele de siguranță care se impun în contextul stării de alertă, cum ar fi circuitele unice, planificarea telefonică a consultațiilorși respectarea acestor programări de către pacienți, măsurarea temperaturii la intrarea în unitate, purtarea echipamentelor de protecție atât de către personalul medical, cât și de către pacienți etc.

Managerul Spitalului Municipal Câmpina (SMC), dr. Călin Tiu, a precizat că activitatea în Ambulatoriu nu a fost sistată integral pe durata stării de urgență și a stării de alertă, fiind înregistrate circa 4000 de consultații în perioadele amintite.

O altă problemă stringentă, discutată de către toți cei prezenți, a fost redeschiderea Spitalului Municipal Câmpina și pentru pacienții non-COVID.

„Sunt mulțumit de ceea ce am găsit la Ambulatoriu Câmpina, însă discuția principală din cadrul întâlnirii noastre s-a axat pe deschiderea Spitalului Municipal, un lucru pe care foarte multe persoane îl așteaptă. Însă acest demers este posibil numai în anumite condiții. Cum realizarea două circuite unice nu este posibilă aici, am încercat ca, împreună cu domnul director de la DSP, domnul manager și domnul primar, să identificăm alte soluții care sper să se concretizeze cât mai curând“ – a declarat prefectul Cristian Ionescu.

Șeful Direcției de Sănătate Publică (DSP) Prahova, Bogdan Nica, a venit cu propuneri concrete: „Una dintre variante ar fi degrevare sectiei de Obstetrică-Ginecologie de la SMC de atributul COVID-19 și de a găsi o posibilitate la Ploiești pentru pacientele gravide. Atunci, această secție ar putea fi redată, în conditii de distanțare, unor internări non-COVID. De asemenea, ne gândim și sper ca, până mâine (n.r. joi, 11 iunie) să găsim soluția, să avem o sală de operație-tampon pe care să o ducem la «Boli Infecțioase». Sunt niște probleme logistice foarte mari, dar sunt sigur că vom găsi soluția în cel mai scurt timp”.

Ziarul de Ploiești

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.