Au inceput lucrarile la drumul care va lega Valea Doftanei de judetul Brasov

0 1.209

Au inceput lucrarile la drumul care va lega Valea Doftanei de judetul Brasov. Momentan, e vorba de o investiție prin PNDL, de pe raza comunei.

Chiar dacă părea mai mult un vis, șoseaua care are rolul de a prelua o parte din traficul auto de pe DN1 – Valea Prahovei a început să prindă contur.

Primarul comunei Valea Doftanei, Lucian Costea Vileford, a confirmat pentru Ziarul de Ploiești faptul că au demarat lucrările de construcție pe un tronson în lungime de 2,5 kilometri, aflat pe raza localității. Practic, administrația locală face porțiunea care îi revine ei.

Este vorba de ieșirea din comună, spre județul Brașov, în prelungirea căreia va veni drumul de 24 de kilometri,  pe care Guvernul Orban îl finanțează prin Compania Națională de Investiții. Lucrarea noastră beneficiază de bani prin Programul PNDL, în urma unui contract semnat de Consiliul Județean în anul 2018.” – a precizat primarul.

În paralel cu investiția derulată de administrația locală, se lucrează intens la întocmirea studiului de fezabilitate pentru drumul care va lega comuna de județul vecin. Acesta este format din două tronsoane, fiecare în lungime de 12 kilometri.

Asocierea de firme BETA COPS – EAST WATER DRILLINGS – 3TI PROGETTI ITALIA – INGEGNERIA INTEGRATA S.P.A a primit un termen de 4 luni să finalizeze SF-ul pentru investiția denumită „Reabilitare şi modernizare DJ 102 I, Valea Doftanei (judeţul Prahova) – Brădet (judeţul Braşov)”. 

Ulterior, va demara construcția propriu-zisă.

La finalul lucrărilor, probabil în maximum 2 ani, comuna noastră se va afla la doar 35 – 40 minute de noul aeroport din Brașov și va beneficia de o mai mare deschidere pentru turiști și investitori. Cu sprijinul noului președinte al Consiliului Județean Prahova, Iulian Dumitrescu, sper să avem toată susținerea necesară pentru a atinge acest obiectiv“, a mai precizat edilul Lucian Costea Vileford.

CITEȘTE ȘI: Iulian Dumitrescu: „Guvernul PNL a făcut pentru Prahova mai mult decât PSD în 12 ani. DJ102I este un…

Ziarul de Ploiești

Reclama dupa Articol

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.