„Atunci când companii bine-cunoscute din Austria, care activează cu succes în România, spun că sunt îngrijorate de actuala politică austriacă, aceste voci ar trebui luate în serios”

0 126

Preşedintele Austriei ia distanță față de politică externă dusă de cancelarul Karl Nehammer și spune că este îngrijorat de reputația țării în fața partenerilor europeni.

Alexander Van der Bellen consideră că România şi Bulgaria sunt pregătite să adere la Schengen.

„Bineînţeles că trebuie să ştim cine intră în UE şi în Austria, cine cere azil. Şi bineînţeles că UE trebuie să îşi controleze frontierele externe. România şi Bulgaria îndeplinesc criteriile de aderare la Schengen. Sunt îngrijorat de reputaţia Austriei în faţa partenerilor noştri europeni”, a declarat preşedintele.

Van der Bellen se referă în mod explicit la vocile critice din cercurile de afaceri, respectiv semnalele trase de firme austriece care își desfășoară activitatea în țara noastră.

„Atunci când companii bine-cunoscute din Austria, care activează cu succes în România, spun că sunt îngrijorate de actuala politică austriacă, aceste voci ar trebui luate în serios. Este vorba despre comenzi reale, cifră de afaceri reală şi locuri de muncă reale. Atât în România, cât şi aici, în Austria. În acest sens, sper că o soluţie poate ajuta în curând la calmarea lucrurilor”, a mai afirmat preşedintele austriac.

Ziarul de Ploiești

Reclama dupa Articol
Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.