Atenție, primari! Se acordă fonduri europene pentru proiecte privind obținerea de energie din resurse regenerabile

0 53

Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene a anunțat, în urmă cu 2 zile, că a dat START apelului de proiecte pentru sprijinirea investițiilor în capacități de producere energie din surse regenerabile, pentru consum propriu la nivelul autorităților publice locale.

Suma total alocată este de 250 milioane euro, iar data de închidere a depunerilor – miercuri 5 decembrie, ora 17:00.

Se finanțează următoarele tipuri de proiecte:

A. Realizarea capacităților de producere energie electrică și termică în cogenerare din SRE, cu excepția biomasei, pentru consum propriu (investiții în echipamente, utilaje, dotări specifice necesare pentru obținerea de energie din surse regenerabile destinată consumului propriu de energie al autorităților publice locale. În categoria utilizării surselor de energie regenerabile se încadrează panourile fotovoltaice, utilizarea apei geotermale, utilizarea energiei eoliene în zonele unde există potențial de utilizare a energiei vântului, precum și alte surse de energie regenerabile definite conform art. 2 din Legea nr. 220/2008, cu modificările și completările ulterioare, cu excepția biomasei);

B. Realizarea capacităților de producere energie electrică sau termică din SRE, cu excepția biomasei, pentru consum propriu (investiții în realizarea de unități de cogenerare, trigenerare noi destinate obținerii de energie din surse regenerabile, cu excepția biomasei, pentru consumul propriu al autorităților publice locale).

Ghidul publicat se poate consulta aici (dă click, se descarcă fișier).

Granturile aferente măsurilor de producere a energiei din surse regenerabile pentru consumul propriu de energie al autorităților publice locale au valoarea minimă de 500.000 euro și valoarea maximă de 5.000.000 euro.

Atenţie! NU sunt eligibile în cadrul apelului proiectele care vizează stocarea energiei!

Ghidul Solicitantului modificat: https://www.fonduri-ue.ro/…/poim-ghidul-solicitantului…

Ziarul de Ploiești

Adresa ta de email NU va fi publicata.