Atac terorist la Viena, cu cel putin un mort si o posibila luare de ostatici

0 117

Atac terorist la Viena, cu cel putin un mort si o posibila luare de ostatici. S-a întâmplat luni noapte, în centrul metropolei.

Focuri de armă au fost trase luni în Viena şi sunt “mai mulţi” răniţi, a transmis pe Twitter departamentul de poliţie, în timp ce în presă au apărut informaţii despre un atac asupra unei sinagogi din capitala Austriei, informează dpa.

Împuşcături în cartierul din centrul oraşului – există persoane rănite – STAŢI DEPARTE de toate locurile publice sau de transportul public“, informează postarea de pe Twitter a poliţiei.

Agenţia de presă austriacă APA, care citează ministerul de interne, a informat că un atacator a fost ucis şi se crede că un altul a reuşit să fugă.

Un martor a declarat pentru un canal de televiziune că a văzut “o persoană care alerga cu o armă automată şi care trăgea sălbatic”.

Într-o înregistrare video apărută online, despre care se presupune că a fost făcută la locul incidentului, se pot vedea oameni care alergau şi se aud împuşcături, în timp ce o persoană care nu apară în filmare îl îndeamnă pe autor să se retragă de la fereastră.

Poliţia nu a confirmat locul unde a avut loc atacul, dar mai multe conturi online susţin că incidentul a avut loc în vecinătatea unei sinagogi din centrul Vienei.

Poliţia a ajuns apoi la faţa locului şi a ripostat, un alt martor raportând “cel puţin 50 de împuşcături“, informează AFP.

În acest stadiu, nu este posibil să se afirme dacă cea care a fost vizată a fost sinagoga“, a reacţionat pe Twitter Oskar Deutsch, preşedintele Comunităţii Evreieşti din Viena (IKG).

Presa locală vorbește de asemenea despre o luare de ostatici la un restaurant sau la un magazin.

Ziarul de Ploiești

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.