Arestari in Japonia si Turcia, dupa fuga fostului CEO Renault-Nissan

0 188

Arestari in Japonia si Turcia, dupa fuga fostului CEO Renault-Nissan. Celebrul Carlos Ghosn, acuzat de evaziune, a dispărut într-o cutie pentru instrument muzical.

Evenimentul s-a petrecut în Japonia, unde directorul grupului era arestat la domiciliu.

Acesta a chemat acasă o orchestră, dar de fapt și-a pregătit fuga în Liban.

Se pare că a fost ascuns într-o cutie pentru un instrument muzical, apoi a luat un avion privat de pe aeroportul din Kansai, din vestul Japoniei.

Acesta a decolat pe 29 decembrie 2019, ora locală 23:00, cu direcţia Istanbul, au relatat media japoneze.

Ulterior, după o scurtă escală, avionul a ajuns în Libia, unde Carlos Ghosn încearcă să scape de justiție.

Autorităţile turce au arestat joi mai multe persoane suspectate că l-au ajutat pe fostul director al Renault-Nissan.

Conform agenţiei de presă DHA, poliţia a reţinut şapte persoane, printre care patru piloţi, suspectate că i-au înlesnit lui Ghosn să ajungă în Liban, de pe aeroportul Atatürk.

Tot joi a a avut loc o percheziţie la domiciliul provizoriu al lui Ghosn din Tokyo. El este suspectat de procurorii japonezi că şi-a folosit la sosire un al doilea paşaport francez pe care îl avea asupra sa.

Carlos Ghosn a fost arestat în Japonia, în 2018, după ce a fost acuzat de infracțiuni financiare în valoare de zeci de milioane de dolari și se confrunta cu mai multe capete de acuzare – inclusiv pentru deturnare de bani de la compania pe care a condus-o.

Fostul director al Renault-Nissan se află de luni la Beirut, de unde a emis un comunicat. O conferinţă de presă urmează să aibă loc în zilele următoare în capitala libaneză, a confirmat joi pentru AFP echipa de comunicare a fostului magnat din domeniul auto.

Circumstanţele plecării sale neaşteptate sunt încă neclare, iar procuratura din Tokyo vrea să analizeze toate datele disponibile, printre care şi imagini de la camera de supraveghere plasată la intrarea în domiciliul său şi de la camerele de supraveghere din cartierul său, conform unor informaţii livrate către media locale de către “persoane având legătură cu ancheta”.

Ziarul de Ploiești

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.