Aproape a inchis UPETROM Ploiesti, dar face afaceri grele cu platformele maritime

0 329

Gabriel Comănescu, omul de afaceri care controlează compania de foraj marin Grup Servicii Petro­liere (GSP), parte a Upetrom Group, spune că dacă piaţa îi va oferi oportunităţi, va continua achizi­ţia de platforme în contextul în care cererea pentru astfel de servicii este într-o continuă creştere. Acesta are mai multe astfel de unități, pe care le închiriază pe bani grei în toată lumea.

De exemplu, macaraua maritimă GSP Neptun ridică la înălţime componente ale celui mai nou pod peste Bosfor, din Istanbul.

Grup Servicii Petroliere a fost angajată de constructorul turnurilor laterale, a tablierelor şi a cablurilor de suspensie, Hyundai Engineering & Steel Industries Co. Ltd., să ridice masivele componente ale podului de peste Bosfor Yavuz Sultan Selim, al cărui beneficiar este statul turc.

În 25 decembrie 2014, macaraua maritimă GSP Neptun a ridicat primul tablier al podului, iar în 9 ianuarie, anul curent, cel de-al doilea tablier de 4,5 metri şi 450 de tone a fost ridicat pentru asamblare, potrivit unui comunicat al companiei.

Al treilea pod peste Bosfor, care leagă partea asiatică de cea europeană a Istanbulului, bate recorduri mondiale: este cel mai lat pod din lume, 59 de metri, este prevăzut cu o linie CFR şi are cei mai inaţi piloni laterali din lume, care ajung la o înălţime de 322 de metri.

Construcţia podului va dura 10 ani şi va costa 3 miliarde de dolari. Va avea o lungime de 1,3 kilometri şi va fi tranzitat zilnic de circa 200.000 de maşini.

De Gabriel Comănescu se leagă și soarta uzinei UPETROM Ploiești, una dintre cele mai mari fabrici în perioada comunistă, care acum abia dacă mai are câteva sute (200 – 300) de angajați.

Anul trecut, Consiliul Concurentei a anuntat ca a amendat cu aproape 3 milioane euro companiile Dafora Medias, Upetrom 1 Mai, Foraj Sonde Craiova si Foraj Sonde Targu-Mures pentru ca ar fi trucat unele licitatii pentru lucrari de foraj organizate de Romgaz Medias. Conducerea fabricii din Ploiesti a spus ca nu a fost instiintata de o astfel de sanctiune.

Reclama dupa Articol – Banner 3
Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.