Aplicatia FaceApp foloseste datele clientilor in mod suspect

0 454

Aplicatia FaceApp foloseste datele clientilor in mod suspect. Compania rusească, de la care provine, susține că folosește inteligența artificială.

Aplicaţia care schimbă feţele oamenilor în moduri amuzante, denumită FaceApp, a devenit virală pe reţelele sociale în ultimele zile.

Experţii în păstrarea confidenţialităţii în mediul online nu au, însă, o părere foarte bună despre noul fenomen. Ei spun că aplicaţia, dezvoltată de o companie rusească, prelucrează mai multă informaţie decât are nevoie, o poate distribui aproape oricui şi o poate reţine pe o perioadă nedeterminată, relatează ABC.

FaceApp a devenit virală şi în România şi se află pe primul loc în peste alte 20 de ţări în topul celor mai descărcate aplicaţii pentru iPhone. Peste 700.000 de utilizatori o descarcă în fiecare zi.

Compania care a dezvoltat aplicaţia, o companie din Rusia, spune că aplicaţia foloseşte inteligenţă artificială pentru a scana feţe şi a le face mai tinere, mai bătrâne, mai atrăgătoare sau pentru a le schimba genul.

Fondatorul FaceApp, Yaroslav Goncharov a spus recent că aplicaţia se folosește de „reţele neurale pentru a face modificări pe feţele dintr-o fotografie în timp ce le păstrează foto-realismul”.

Dar ca orice aplicaţie dinaintea ei care folosea acelaşi mecanism, FaceApp se confruntă cu probleme legate de confidenţialitatea datelor utilizatorilor.

sursa: Digi 24

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.