Apa Nova si fosta directoare Lavinia Saniuta au scapat de mai multe acuzatii

0 677

Apa Nova si fosta directoare Lavinia Saniuta au scapat de mai multe acuzatii grave, în dosarul pornit de la DNA Ploiești și instrumentat de Lucian Onea.

Dosarul a fost deschis în 2015 și acuza compania franceză, dar și pe directorii acesteia, de un prejudiciu în valoare de aproximativ 23 milioane de euro (din care 5,5 milioane – pe evaziune și 17,2 milioane euro – pe spălare de bani) .

Directorul general Apa Nova – Bruno Daniel Paul Roche, fostul director financiar și general al societății – Laurent Lalaque, administratorul Apa Nova – Lavinia Săniuță (FOTO), dar și o serie de oameni de afaceri, erau acuzați de luare de mită, cumpărare de influență, spălare de bani, violarea vieții private, evaziune fiscală etc.

CITEȘTE ȘI: Comunicat DNA Ploiesti despre inculpare Apa Nova Bucuresti

Preluat de structura centrală a DNA, dosarul s-a dovedit că nu se baza pe probe solide, așa că pentru bună parte dintre acuzații s-a dispus clasarea cauzei cu privire la persoanele și faptele menționate în conformitate cu art. 16 alin 1, lit. b (“fapta nu este prevăzută de legea penală ori nu a fost săvârșită cu vinovăția prevăzută de lege”) și lit. c (“nu există probe că o persoană a săvârșit infracțiunea”).

În prezent, în cazul Laviniei Săniuță, procurorii anticorupție mai fac cercetări doar pentru evaziune fiscală și spălare de bani, deși există prezumția de nevinovăție.

De asemenea, s-a dispus continuarea urmăririi penale in rem (adică nu este deocamdată menționată o persoană suspectă), sub aspectul infracțiunii de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

Ziarul de Ploiești

Reclama dupa Articol
Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.