Fabrica de placute de frane, de langa Ploiesti, produce venituri de 225 milioane de euro anual

Producţia fabricii de plăcuţe de frână de lângă Ploieşti, deţinută de grupul american Federal Mogul, atinge înce­pând cu această lună un volum anual cu o valoare de piaţă de peste 225 mil. euro, potrivit calculelor Ziarului Financiar, făcute pe baza informaţiilor companiei.
 
Începând cu luna noiembrie, volu­mul de producţie a urcat la 16 milioane de plăcuţe anual, pe măsură ce cadenţa a urcat de la 15.000 de unităţi pe zi la 40.000 de unităţi pe zi.
 
Începând cu această lună, potrivit datelor com­paniei, la fabrica de lângă Ploieşti a fost instalată inclusiv o nouă linie de producţie pentru plă­cuţe destinate vehiculelor co­merciale.
 
„La Ploieşti, producem plăcuţe de frână Jurid, pentru echipare originală, cea mai mare parte din producţie fiind tri­misă direct către producători precum Grupul Volkswagen, Volvo şi pentru Gru­pul Peugeot Citroen. Către Dacia nu pleacă de la Ploieşti. Un set de plă­cuţe Jurid poate varia destul de mult, dar pentru client este o sumă cuprinsă între 150 şi 300 de lei un set de patru plă­cuţe pentru o punte“, a spus Cor­neliu Presa, sales manager pentru România al Federal Mogul Global After­market.
 
Federal Mogul a construit fabrica în Ploiești West Park, aflat pe DN 72 (drumul către Târgoviște).
 
Investitorii americani au anunțat că au de gând să dezvolte și o linie de fabricație pentru ștergătoare auto, unde vor fi produse 28 milioane de bucăți anual.
 
Până la finele anului 2016, la unitatea Federal Mogul de lângă Ploiești vor lucra 600 de angajați, în plus cu aproximativ 200 față de prezent.
Federal Mogul Ploiestiinvestitii straine Prahovainvestitii SUA in Prahovainvestitii SUA in Romaniaparcuri industriale prahovaPloiestiPloiesti West Parkstiri PrahovaUS Embassy Bucharest
Comments (0)
Add Comment