Ambasadorul Marii Britanii, la Ploiesti: „Am fost impresionati de calitatea educatiei din Romania”

0 202

Ambasadorul Marii Britanii, Paul Brummell, a efecuat miercuri, la Ploiești, o vizită de lucru la Camera de Comerț și Industrie Prahova. Cu această ocazie, el a spus că România este prea puțin cunoscută pentru britanici, dar sunt în derulare demersuri ale ambelor guverne pentru promovarea țării și a oportunităților pe care aceasta le poate oferi investitorilor.

„Sunt foarte multe plusuri în România. Unul este capitalul uman. Aveți o populație foarte bine vorbitoare de limba engleză, foarte educată (…) Am fost foarte impresionat în ceea ce privește calitatea educației și m-am întâlnit cu reprezentanți din firme britanice din sectorul IT […], care mi-au spus că un punct de atracție pentru investițiile lor în România a fost chiar calitatea studenților, mai ales în sectorul IT. Cred că și plasarea geografică este foarte bună, aproape de țările din Est, și gradul de creștere a PIB-ului, care este mai bun decât media europeană, deci sunt niște aspecte foarte pozitive pentru România”, a conchis Paul Brummell.

De asemenea, ambasadorul Marii Britanii la București a punctat că, pentru atragerea mai multor investiții, este nevoie de un climat legislativ mai clar, dar și de continuarea luptei împotriva corupției.

Potrivit președintelui CCI Prahova, Aurelian Gogulescu, la nivelul județului sunt 2.540 de firme cu capital străin sau societăți mixte, Marea Britanie situându-se pe locul al patrulea cu 125 de firme, după Italia, Germania și Turcia.

Reclama dupa Articol – Banner 3
Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.