Alegeri locale Dambovita 2020: Incidente raportate in procesul electoral

0 265

Alegeri locale Dambovita 2020: Incidente raportate in procesul electoral. Poliția a deschis mai multe dosare penale și face cercetări.

În urma sesizării PSD, că un candidat la funcția de primar în municipiul Târgoviște ar fi dat mită electorală, IPJ Dâmbovița a precizat: “Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Dambovita s-au sesizat din oficiu, constituind un dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de coruperea alegatorilor, fapta prevazuta de art. 386 din Codul Penal.Politistii efectueaza verificari, sub coordonarea procurorului de caz, cu privire la aspectele semnalate, urmand sa fie dispuse masurile legale.

A fost raportat un incident și în comuna Răzvad. Un candidat al PSD a fost ridicat de polițiști, de lângă o secție de votare. IPJ Dâmbovița a oferit lămuriri: “Având in vedere informațiile apărute in spațiul public cu privire la faptul ca politistii ar fi “ridicat și escortat” la sediul Politiei un candidat al unui partid politic, Compartimentul Relatii Publice este abilitat sa comunice următoarele: La nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița a fost dispusă efectuarea de verificări de către polițiștii din cadrul Biroului Control Intern, cu privire la aspectele semnalate, urmand sa fie dispuse masurile legale în funcție de rezultatul verificarilor.”

De asemenea, a avut loc un incident și în localitatea Ulmi, acolo unde s-a raportat că un candidat oferă bani, pentru a determina alegătorii să-l voteze: “Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Dambovita efectueaza cercetari in cadrul unui dosar penal constituit sub aspectul savarsirii infractiunii de coruperea alegatorilor, fapta prevazuta de art. 386 din Codul Penal. Cercetarile sunt efectuate sub coordonarea procurorului de caz, urmand sa fie dispuse masurile prevazute de lege.” – a mai precizat IPJ Dâmbovița.

Ziarul de Ploiești

Reclama dupa Articol

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.