Alegerea presedintelui Camerei Deputatilor s-a facut, cu scandal, dupa ora 1 noaptea!

0 246

Alegerea presedintelui Camerei Deputatilor s-a facut, cu scandal,  dupa ora 1 noaptea! Inițial, ședința fusese închisă, dar liberalii au insistat.

Ședința de plen a Camerei Deputaților a fost reluată, după miezul nopții, la insistența lui Ludovic Orban, care a vrut să se vadă președinte.

Parlamentarii au fost întorși din drum, după ce, inițial, ședința fusese declarată închisă. Nimeni nu știe dacă legal sau nu!

Şedinţa de constituire a Camerei Deputaţilor a început la ora 12.00, luni, și a durat mai multe ore, pentru că fiecare nou deputat a depus jurământul.

După ce a anunțat că 322 dintre cei 329 de deputaţi validaţi au îndeplinit ceremonialul cerut de lege, decanul de vârstă, deputatul Lucian Fedorov, a susțint că este obosit și că ședința ar trebui să continue marți.

El a părăsit sala cu toți colegii de la Alianța pentru Unirea Românilor.

George Simion, preşedintele AUR, a amenințat că va depune o plângere penală pentru orice se va adopta în şedinţa de plen, după ce aceasta a fost declarată închisă, și a acuzat un blat PNL – PSD.

UPDATE ora 02.17: După numărarea și verificarea voturilor (291 deputați prezenți, 289 au votat), Ludovic Orban a fost ales președinte cu 179 voturi pentru și 110 contra.

 Ziarul de Ploiești

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.