Ai peste 37,3 grade Celsius? Nu esti primit in salile Curtii de Apel Ploiesti

0 84

Ai peste 37,3 grade Celsius? Nu esti primit in salile Curtii de Apel Ploiesti, anunță președintele instanței, printr-o decizie luată în urmă cu 3 zile.

COMUNICAT

“Prin Decizia Președintelui Curții de Apel Ploiești nr.30 din data de 18 mai 2020 au fost completate măsurile stabilite prin Decizia nr. 27 din data de 12 mai 2020 emisă de Președintelui Curții de Apel Ploiești privind regulile de acces, circulaţie şi conduită a publicului în instanţă pe durata stării de alertă, după cum urmează:

  1. Accesul şi staţionarea justiţiabililor şi/sau  reprezentanţilor acestora şi a celorlalţi participanţi la proces în incinta instanţei, în sălile de judecată, sau  în compartimentele care desfăşoară program cu publicul, cât şi în spaţiile de acces la acestea (rotondă, holuri de acces) se realizează cu sprijinul jandarmilor care asigură paza instituţiei şi este permis doar pentru timpul strict necesar desfășurării activității specifice şi numai după termometrizarea, la intrarea în instituţie, termometrizare ce se va realiza cu sprijinul jandarmilor care asigură paza instituţiei.

Se interzice accesul justiţiabililor şi/sau reprezentanţilor şi a celorlalţi participanţi la proces care la termometrizarea la intrarea în instituţie au o temperatură mai mare de 37,30C .

  1. Completarea, pe proprie răspundere, a chestionarului pentru accesul în instanță.

Se interzice accesul justiţiabililor şi/sau reprezentanţilor şi a celorlalţi participanţi la proces care declară, pe propria răspundere, efectivelor de jandarmi care asigură paza, că în ultimele 21 zile au călătorit în zonele de risc menţionate de Departamentul de Situaţii de Urgenţă , au intrat în contact cu persoane confirmate sau suspecte de infectare cu virusul COVID – 19, s-a luat faţă de acestea măsura izolării la domiciliu sau de carantinare, ori care au răspuns afirmativ la oricare din întrebările cuprinse în chestionar.

Persoanele care se află într-una din situaţiile menţionate şi care sunt citate în dosarele aflate pe rolul instanţei, au obligaţia de a înştiinţa completul de judecată despre această situaţie, în scris sau prin poştă electronică.

  1. Purtarea echipamentului de protecţie stabilit pentru această perioadă, respectiv purtarea măştii de protecţie.
  2. Numai după utilizarea dezinfectantelor, special amplasate în acest sens la intrarea în instituţie/săli de judecată/compartimente care desfăşoară activitate cu publicul.
  3.   Respectarea distanţei obligatorii de 2 m între persoane, conform marcajelor special amplasate în acest sens.

Justiţiabilii şi/sau reprezentanţilor  şi a celorlalţi participanţi la proces care se află în una din situaţiile pentru care nu este permis accesul în instituţie – în scopul prevenirii infectării şi răspândirii cu coronavirus (SARS – CoV-2),  vor putea  completa modelul de cerere –tip existent la jandarmii care asigură paza instanţei.

De asemenea, ca urmare  a  dispozițiile art.I, pct. 4 din Hotărârea Secției pentru Judecători a CSM nr. 734/2020 vizând Măsuri privind desfășurarea activității administrativ-judiciare în instanțele judecătorești începând cu data de 15 mai 2020, precum  și recomandările Ministerului Justiției comunicate prin adresa  nr. 1/36906/2020, vă informăm că  începând cu data de 20 mai 2020, pe portalul instanței va fi publicată ora estimată pentru începerea intervalului orar în care este programat pentru judecare, fiecare dosar în parte.”

Ziarul de Ploiești

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.