ADR Sud Muntenia a aprobat proiectul noului Centru Cultural din Baicoi

0 1.137

ADR Sud Muntenia a aprobat proiectul noului Centru Cultural din Baicoi. Primăria va trimite documentele justificative, apoi se va semna contractul.

Proiectul prin care clădirea în care a existat domeniul boieresc – care a aparținut prințesei Cleopatra Trubeţkoi, născută Ghica, transformat în vremea comunismului în Spital de Boli Infecțioase – va deveni centru cultural multifuncțional va costa în jur de 12 milioane de lei.

“Aici vor fi amenajate ateliere de teatru, pictură, dans, de studiere a instrumentelor muzicale, dar și un Club al Pensionarilor. Lângă actuala clădire va apărea un corp nou, care va fi unit cu aceasta printr-un spectaculos pasaj de sticlă. La parterul acestui nou corp va fi amenajată o sală de spectacole de 400 de locuri, la etajul I – un cinematograf, iar la etajul II – o sală de festivități. În jurul acestui Centru Cultural se vor construi trotuare și piste de biciclete pe străzile Unirii, Popa Șapcă, Primăverii, Morii, Tufenilor și Horia.”, a declarat primarul Marius Constantin pentru Ziarul de Ploiești.

Clădirea care urmează să recapete strălucirea demult apusă se află peste drum de actualul sediu al Primăriei Băicoi, beneficiind și de un spațiu exterior uriaș – aflat în paragină.

Prin transformarea în Centru Cultural, se va schimba radical înfățișarea întregii zone.

Este unul dintre cele mai ambițioase proiecte finanțate cu fonduri UE din Prahova, în acest sens.

Ziarul de Ploiești

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.