Adolescente recrutate din centrele de plasament, pacalite cu casatoria si scoase la produs!

0 145

Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Olt şi procurorii D.I.I.C.O.T. au destructurat o grupare infracţională, care ar fi exploatat sexual, pe raza judeţului Olt, mai multe minore.  Până în prezent, au fost identificate șapte victime, cu vârste cuprinse între 13 şi 17 ani.

Anchetatorii au efectuat opt percheziţii domiciliare în municipiul Slatina şi a localităților Oporelu şi Schitu, judeţul Olt, la locuinţele a cinci persoane bănuite de comiterea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de minori şi tâlhărie.

Activitățile s-au desfășurat cu sprijinul polițiștilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale – Inspectoratul de Poliție Județean Olt.

Din cercetări a reieşit faptul că, în cursul anului 2014, cei cinci membri ai grupării infracţionale ar fi recrutat mai multe minore, din centre de plasament, de pe raza judeţului Olt, pe care, prin prin promisiuni de căsătorie şi prin folosirea de violenţe şi ameninţări, le-ar fi exploatat sexual în municipiul Slatina şi în alte localități din județul Olt.

Prin activitatea infracţională, bărbaţii ar fi obţinut între 15.000 şi 20.000 de lei.

În baza probatoriului administrat, procurorul D.I.I.C.O.T. – B.T. Olt a dispus reţinerea a patru membri ai grupării, urmând ca, în cursul zilei de astăzi, să fie prezentaţi Tribunalului Olt, cu propunerea de arestare preventivă. Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Serviciului Român de Informații şi al D.G.A.S.P.C. Olt.

Reclama dupa Articol – Banner 3
Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.