Administrația Parcului Bucov vrea să construiască un drum nou de acces

0 3.222

Administrația Parcului Bucov vrea să construiască un drum nou de acces, care își găsește cu greu o justificare din punct de vedere economic.

Conform proiectului, traseul va avea o lungime de 430 metri, cu o lățime carosabilă de 7 metri și va trece printr-o zonă acoperită cu vegetație, în momentul de față.

Practic, viitorul drum va lega strada Dacia de strada Refractării, prin zona parcării cu taxe, oferind un fel de scurtătură celor nu vor să coboare până la intersecția celor două străzi.

Viitorul drum este gândit în două variante:

  1. cu strat de balast, peste care se pune pietriș și 10 cm strat de asfalt
  2. cu strat de balast, peste care se pune nisip (2 cm), folie de polietilenă și deasupra dale de beton de ciment (2o cm).

Proiectantul insistă că mai simplă din punct de vedere tehnic ar fi prima variantă, dând de înțeles că ar fi și mai ieftină (deși noi avem dubii asupra acestui aspect).

Ca și utilitate, e greu de înțeles motivul, deși în proiectul care va fi dezbătut în Consiliul Local Ploiești sunt invocate tot felul de „minuni” (vezi foto jos), care mai de care „trase de urechi”, cum ar fi îmbunătățirea sănătății populației 😂 sau creșterea veniturilor la bugetul local😂.

Ne întrebăm dacă toate costurile justifică această investiție sau nu.

Consilierii locali vor vota indicatorii tehnico-economici și studiul de fezabilitate.

Ziarul de Ploiești

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.