A inceput admiterea la Scoala de Subofiteri de Pompieri si Protectie Civila din Boldesti

0 120

În perioada 05 – 13 septembrie, are loc concursul de admitere la Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldeşti.

Concurenţa este mare în această toamnă, pentru cele 125 de locuri, în specialităţile maiştri militari auto (4 Direcţia Generală Logistică, 1 Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră, 8 Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, 3 Inspectoratul General de Aviaţie, 5 Inspectoratul General al Jandarmeriei Române, 1 Direcţia pentru Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei, 3 Inspectoratul General al Poliţiei Române) şi 100 locuri pentru subofiţeri de pompieri şi protecţie civilă (IGSU).

Candidaţii trebuie să treacă mai întâi prin două probe eliminatorii: vizita medicală şi verificarea aptitudilor fizice.

Tinerii care au fost declaraţi „APT” din punct de vedere medical, „PROMOVAT” la proba de evaluare a aptitudinilor fizice vor susţine în data de 12.09.a.c. proba de verificare a cunoştinţelor la disciplinele matematică şi fizică.

Vor fi consideraţi admişi candidaţii care obţin punctajul minim, echivalentul notei 5 şi se clasează în limita numărului de locuri scoase la concurs.

Misiunea şcolii constă în formarea iniţială în calificările „maistru militar auto” şi „subofiţer de pompieri şi protecţie civilă” şi formarea continuă a personalului din M.A.I. şi I.G.S.U.
Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldeşti a format, de-a lungul timpului, 19 promoţii de „maiştri militari auto” pentru structurile M.A.I. şi 29 de promoţii de „subofiţer de pompieri şi protecţie civilă” pentru structurile subordonate I.G.S.U.

Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldeşti este singura şcoală de formare iniţială din subordinea IGSU, unică la nivel naţional din perspectiva calificărilor asigurate: „subofiţer de pompieri şi protecţie civilă” şi „maistru militar auto”.

Reclama dupa Articol

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.