Veste excelenta pentru Primaria Mizil. Se reabiliteaza cladiri emblematice

0 942

Veste excelenta pentru Primaria Mizil. Se reabiliteaza cladiri emblematice pentru oraș, cu fonduri europene, iar proiectul va primi finanțare sigură.

Primarul Silviu Călin Negraru a declarat pentru Ziarul de Ploiești că a primit confirmarea, de la București, că un proiect depus pe POR 2014 – 2020 (Regio) – Axa 13 va fi declarat validat.

Este vorba despre o investiție care va totaliza mai multe milioane de lei (momentan nu se cunoaște valoarea finală) și care prevede reabilitarea a patru străzi, dar și a unor clădiri importante pentru comunitate.

“Ni s-a confirmat faptul că vom primi finanțare pentru reabilitarea Primăriei Vechi (foto sus), o clădire care are mai bine de 100 de ani vechime și unde a stat primarul de la acea dată, Leonida Condeescu, care apare în nuvelele lui Ion Luca Caragiale sub denumirea de Conu Leonida. Aici a fost primit inclusiv marele poet Mihai Eminescu. Acesta venea în Mizil pentru că avea un frate, ofițer la o garnizoană din localitate.”, a precizat edilul-șef.

În 2010, fosta clădire a administrației locale a mai fost prinsă într-un proiect cu fonduri de la Banca Mondială, deoarece era în pericol de surpare, dar lucrările care au început în 2011 au fost sistate un an mai târziu, din lipsă de bani. Primăria Mizil nu a avut suficiente fonduri, în 2012, să finalizeze consolidarea.

Silviu Călin Negraru susține că, prin același proiect, va fi reabilitată și clădirea Casei de Cultură, care are aproape jumătate de secol vechime (foto jos), dar și străzile Țepeș Vodă, Zorile, Vișinului și Griviței. Acesta sunt în prezent de piatră și urmează să fie asfaltate și să fie dotate cu trotuare.

La nivelul județului Prahova, au fost depuse de solicitanții de fonduri Regio 306 aplicații, având o valoare solicitată de peste 2 miliarde de lei. Dintre acestea, prin cele 11 proiecte înregistrate la nivelul Axei prioritare 13, sunt solicitate fonduri în valoare de peste 158 de milioane de lei.

Ziarul de Ploiești

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

cheap nfl jerseys from china , nfl jerseys cheap , Wholesale Nike NFL Jerseys , cheap nfl jerseys free shipping , Discount nfl jerseys , , Cheap NFL Jerseys from china , wholesale nhl jerseys , wholesale nhl jerseys , , cheap jerseys from china , cheap stitched nfl jerseys , , cheap Hockey Jersey , cheap nhl hockey jerseys , cheap nike nfl jerseys china , nhl jerseys wholesale , cheap jerseys , wholesale nhl jerseys , , discount authentic nfl jerseys , nike nfl jerseys china , wholesale cheap nfl jerseys , cheap nhl jerseys from china , nfl jerseys cheap , wholesale nfl jerseys , cheap Baseball Jerseys , cheap nfl jerseys , cheap mlb replica jerseys , discount nfl jerseys china , cheap hockey jerseys , cheap jerseys , cheap nfl jerseys , nhl hockey jerseys , wholesale mlb jerseys ,