Un medic din Mizil, cercetat penal pentru luare de mita, fals intelectual si complicitate la inselaciune
Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova au finalizat cercetările în dosarul nr. 682/P/2014, în care s-a dispus trimiterea în judecată a inculpatei Geambaşu Ruxandra, pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită, fals intelectual şi trei infracţiuni de complicitate la înşelăciune.
În perioada 09.01.2015 – 05.05.2015, în baza unei rezoluţii infracţionale unice, în calitate de medic chirurg în cadrul Spitalului Orăşenesc „Sf. Filofteia” Mizil, inculpata a primit de la 48 de pacienţii sau de la aparţinători ai acestora bani şi bunuri în valoare totală de 1343 lei, în legătură cu atribuţiile sale de serviciu.
În perioada noiembrie 2014 – 14.04.2015, cu ocazia eliberării a opt certificate de concediu medical, a consemnat în fals în cuprinsul înscrisurilor aspecte neconforme realităţii, fie prin antedatarea acestora pentru ca pacienţii să beneficieze de continuitate, fie prin menţionarea unor diagnostice fictive, care nu se reflectau în starea lor de sănătate.
În perioada 12.01.2015 – 14.04.2015 a eliberat trei certificate de concediu medical unor pretinşi pacienţi, pentru afecţiuni nereale, care au stat la baza inducerii în eroare a reprezentanţilor societăţilor comerciale în cadrul cărora aceştia îşi desfăşurau activităţile de serviciu, fiind suportate în mod nelegal, din fondurile de salarii, indemnizaţiile pentru incapacitate temporară de muncă, în valoare totală de 1144 lei.
Faţă de inculpată a fost luată în cursul urmăririi penale măsura preventivă a controlului judiciar, fiindu-i interzisă desfăşurarea în continuare a profesiei de medic. Interdicţia de profesare a fost înlăturată de Judecătorul de Drepturi şi Libertăţi din cadrul Tribunalului Prahova cu ocazia soluţionării plângerii formulate de inculpată, celelalte măsuri restrictive de libertate, specifice măsurii preventive, fiind menţinute.
Cauza a fost instrumentată de procurori în colaborare cu ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice – Biroul de Investigare a Criminalităţii la Regimul Fondurilor Publice şi a Corupţiei, beneficiind şi de suportul tehnic şi informativ al Serviciului Român de Informaţii – Direcţia Judeţeană de Informaţii Prahova.
Dosarul a fost înaintat spre competentă soluţionare Tribunalului Prahova.
Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
Nu cred ca este medic care sa nu primească mici atenții. In acest caz daca ar fi toți cercetați, spitalele ar fi goale. Nu cred ca pentru o cafea saun10 lei care ii lasa un pacient unui doctor care nu cere ca altii si se comporta frumos cu pacienții, medicul trebuie cercetat.
DAN sa se dea la județean sa-i ia paia care te lasa sa mori daca nu le bagi sutele de lei in buzunar, sau pe aia de la morga cu pompe funebre de vor sa ia ajutorul acordat pentru pensionari
Bine ca s-a rezolvat cu coruptia la Mizil, in spitalul ala era o femeie doctor si ce sa vezi era singura cea mai corupta. Cred ca au ramas numai doctori incoruptibili, veniti la Mizil sa va tratati gratis !
Va recomand sa veniti la Spitalul din Mizil sa va tratati ! Aici era o singura femeie doctor foarte corupta. S-a rezolvat, au ramas cei mai integrii, le doresc succes in activitate !
Si ceilati care au ramas,credeti ca sunt mai buni.Murim cu zile in orasul Mizil ,mai ales cu doctori pediatri.
Oameni buni,scrie destul de clar în articol de ce este cercetat acest medic. De ce bateţi monedă pe faptul că acest medic este cercetat din cauza micilor atenţii din partea unor pacienţi mulţumiţi de serviciile oferite de către persoana în cauză? Citiţi cu atenţie articolul şi apoi comentaţi… Este adevărat că avem lipsă de personal,este adevărat că au salarii mici dar trebuie să mai avem şi o limită atunci când „băgăm mâna” …