Primaria Baicoi lucreaza la o noua strategie in domeniul sanitar. Vezi ce vrea sa infiinteze

0 387

Primaria Baicoi lucreaza la o noua strategie in domeniul sanitar. Vezi ce vrea sa infiinteze, pentru a ajuta persoanele în vârstă sau mai greu deplasabile.

După modernizarea spitalului,  administrația locală a decis să modernizeze toate dispensarele din oraș. Acest lucru se va  întâmpla în următorii 2 ani.

Pe de altă parte, Primăria Băicoi analizează posibilitatea demarării unui proiect inedit.

Conform declarației făcute pentru zdp.ro de edilul localității, Marius Constantin,  se lucrează la un sistem de acordare a tratamentului medical la domiciliu.

Astfel, se va înființa un corp medical format din medici și asistenți, care va primi și un sediu pe raza orașului.

Aceștia se vor deplasa, la cerere, pentru a acorda asistență localnicilor care au afecțiuni minore.

Următorul proiect pe care îl propunem este foarte interesant și poate deveni un proiect-pilot la nivel național. În 2021 vrem să introducem în orașul Băicoi tratamentul medical la domiciliu. În acest sens, vrem să creăm o structură locală, cu medici și asistenți tineri, dar și cu medici și asistenți ieșiți la pensie, dar care mai vor să lucreze, care să se deplaseze la domiciliile pacienților cu afecțiuni minore și să le ofere consultații și tratament, inclusiv să le facă o injecție, dacă au nevoie. Sper să ne iasă și să funcționeze“, a declarat Marius Constantin.

Ziarul de Ploiești

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.