Președintele CJ Prahova a semnat contractul pentru realizarea S.F. „Variantă Ocolitoare Azuga-Buşteni“

0 2.173

Președintele CJ Prahova a semnat contractul pentru realizarea S.F. „Variantă Ocolitoare Azuga-Buşteni“, primul pas spre executarea în regim de urgență a șoselei de centură.

În vederea realizării studiului de fezabilitate pentru Azuga-Buşteni, se vor analiza două variante de drum ocolitor, ambele având o lungime de aproximativ 8-9 kilometri.

Consiliul Județean Prahova lucrează pentru prahoveni, dar și pentru românii care pierd ore în șir în traficul de pe Valea Prahovei. Studiul de fezabilitate pentru varianta ocolitoare Azuga-Buşteni va fi finalizat în 90 de zile, după care vom trece imediat la licitația execuției drumului. În perioada următoare, vom contracta și studiile de fezabilitate pentru variantele ocolitoare Mizil, Păuleşti, Comarnic, Băneşti-Valea Doftanei”, a declarat Iulian Dumitrescu, președintele Consiliului Județean Prahova.

Prin realizarea acestei centuri ocolitoare sunt vizate reducerea semnificativă a timpului de deplasare, scăderea noxelor şi mărirea siguranţei circulaţiei.

În scopul decongestionării traficului de pe Valea Prahovei, sunt supuse analizei executarea de lucrări de drum, poduri şi pasaje peste cursul de apă al râului Prahova şi afluenţilor acestuia, dar şi lucrări de consolidare şi protecţie împotriva căderii stâncilor.

Studiul de Fezabilitate pentru varianta ocolitoare Azuga-Buşteni va fi realizat de firma prahoveană SC IRIMAT CONS, valoarea contractului este de 999.600 RON (fără TVA), fonduri asigurate din bugetul CJ Prahova.

Durata maximă estimată a realizării acestui SF este de 90 de zile de la semnarea contractului.

Ziarul de Ploiești

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.