Prahova, tinta mafiei deseurilor? Un container a fost oprit in Portul Constanta

0 538

Prahova, tinta mafiei deseurilor? Un container a fost oprit in Portul Constanta, după ce sosise pe o navă înmatriculată în Liberia.

Poliţiştii de frontieră, în cooperare cu lucrători din cadrul Gărzii de Mediu Constanţa şi ai Biroului Vamal de Frontieră Constanţa Sud, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel, au efectuat controlul fizic la cinci containere descărcate de pe o navă, pavilion Liberia, aflată în portul Constanţa Sud – Agigea.

Containerele fuseseră încărcate în Germania, iar mărfurile proveneau de la o societate din Belgia.

Deşi, potrivit documentelor prezentate la autoritatea vamală, containerele conţineau produse din material plastic inutilizabile, în interior au fost găsite deşeuri lemnoase, metalice, precum şi deşeuri periculoase (acumulatori şi componente metalice, scule electrice).

În urma unor activităţi informative desfăşurate de către poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, au fost identificate două societăţi comerciale, una de pe raza judeţului Prahova, iar alta din municipiului Bucureşti, care efectuau activităţi de import ilegal de deşeuri în România. Mărfurile erau declarate în fals la autoritatea vamală ca fiind resturi din material plastic, respectiv produse de uz casnic, uzate, însă în realitate erau deşeuri inutilizabile“, reiese dintr-un comunicat de presă transmis de Garda de Coastă.

Containerele au fost interzise pe teritoriul României și s-a deschis dosar penal care vizează firmele importatoare.

În cele două cazuri a fost luată măsura nepermiterii intrării pe teritoriul României de către comisarii Gărzii de Mediu Constanţa. În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanta învestit în cauză, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor folosirea de acte nereale şi importul ilegal de deşeuri cu încălcarea dispoziţiilor legale în domeniu, iar bunurile vor fi returnate la expeditor“, a precizat Garda de Coastă.

Ziarul de Ploiești

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.