Directia de Urbanism a Primariei Sinaia a descoperit acte semnate de un fals arhitect

0 1.314

Directia de Urbanism a Primariei Sinaia a descoperit acte semnate de un fals arhitect, motiv pentru care administrația stațiunii a depus o plângere penală.

Se pare că individul a atras atenția pentru că nu ar fi calculat corect coeficienții și nu a făcut corect raportarea proiectului la cerințele din certificatul de urbanism.

În plus, ștampila folosită nu era lizibilă.

Reprezentanții administrației locale susțin că au descoperit cel puțin alte 2 proiecte la care ar mai fi lucrat, găsite în arhiva Direcției de Urbanism (2018 si 2019), plus cel pentru care s-a depus plângere penală la Poliția Sinaia.

Din fericire, se pare că erau proiecte pentru anexe gospodărești, iar cel nou era depus pentru prima casă din activitatea falsului arhitect. Fiind mai complex, așa a ieșit la iveală faptul că nu are cunoștiințe.

Cei de la Primăria Sinaia susțin că individul a lucrat pe Valea Prahovei și e posibil ca și în alte localități să se descopere semnătura sa.

COMUNICAT

Facem cunoscut publicului numele domnului HURDUBELEA PETRE SILVIU care pretinde dreptul de semnătură ca arhitect. Acesta a semnat mai multe documentații pentru autorizarea de construcții în ultimii ani folosind datele de identificare ale altei persoane.

Falsul a fost descoperit astăzi de către Arhitectul Șef al Orașului Sinaia în colaborarea cu Inspectoratul de Stat în Construcții Prahova care au solicitat verificarea acestuia de care Ordinul Arhitecților din România în urma unor suspiciuni în legatură cu o documentație de urbanism depusă la sediul nostru. Îi mulțumim colegei noastre pentru profesionalismul și responsabilitatea cu care a acționat.

Lansăm acest avertisment public deoarece există posibilitatea ca mai mulți cetățeni să fie expuși, fără voia lor, unui act de fraudă. Menționăm că au fost sesizate organele în drept pentru a ancheta această cauză.”

Ziarul de Ploiești

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.