COVID-19: In ritmul actual, depasim 2000 de bolnavi in Prahova pana duminica

0 2.262

COVID-19: In ritmul actual, depasim 2000 de bolnavi in Prahova pana duminica. Avem focare noi în județ, la un spital și la două societăți.

Dacă luni erau confirmați ca infectați cu virusul SARS-CoV 2 un număr de 1631 de prahoveni, miercuri deja am ajuns la 1795 de persoane bolnave.

Ceea ce înseamnă o medie de 82 de noi cazuri/ zi, fapt care plasează Prahova în top 3 la nivel național.

Avem 75 de decese, din care ultimele au fost înregistrate în rândul a două persoane de sex masculin, în vârstă de 64, respectiv 66 de ani. Cu o zi înainte, au fost înregistrate decesele a două persoane de sex feminin, cu vârsta de 75, respectiv 81 de ani. Toate victimele prezentau comorbidități (boli cronice).

Conform informațiilor furnizate de Direcția de Sănătate Publică Prahova, avem trei noi focare în județ.

Primul a fost identificat într-una dintre secțiile Spitalului de Psihiatrie Voila din Câmpina.13 asistente şi infirmiere au primit rezultate pozitive.

Conform unor surse, de vină ar fi fost o asistentă, care s-a întors bolnavă la serviciu, după ce a fost în concediu.

DSP Prahova a demarat ancheta epidemiologică şi au fost dispuse ca măsuri suplimentare izolarea persoanelor pozitive şi a contactilor, redirecţionarea personalului de pe alte secţii.

Totodată, conform informațiilor furnizate de Direcția de Sănătate Publică, au mai fost depistate focare la alte două societăți comerciale.

În cazul primului agent economic, au fost testate pozitiv nouă persoane.

Al doilea agent economic este din localitatea Ceptura și activează în industria alimentară (procesare carne). La această firmă, din 180 de salariați, 34 au avut rezultate pozitive, motiv pentru care conducerea firmei a luat deja o serie de măsuri, comunicate și DSP Prahova. A fost redusă, temporar, capacitatea de producție ca urmare a scoaterii din activitate atât a personalului depistat pozitiv, cât și a contacților direcți. Totodată, a fost realizată și dezinfecția generală a unității respective.

În spitalele din județ, sunt internați 28 de bolnavi COVID-19 în secțiile de Terapie Intensivă, dintre care 22 sunt ventilați.

Ziarul de Ploiești

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.