Comuna Filipeștii de Pădure a primit un buget record ca să-și repare drumurile

0 580

 

Comuna Filipeștii de Pădure a primit un buget record ca să-și repare drumurile, prin Programul Național “Anghel Saligny”.

Practic, în județul Prahova, doar două comune au primit 16 milioane de lei, pentru reabilitarea/ modernizarea străzilor: Filipești de Pădure și Măneciu.

Însă nu a fost o întâmplare, ci rezultatul unei strategii clare.

Autoritățile locale au precizat, pentru zdp.ro, încă de la finele lunii ianuarie 2022, pentru ce anume își doresc să obțină finanțare, de la nivel central.

Iar unul dintre proiectele depuse viza exact infrastructura stradală.

CITEȘTE Filipestii de Padure: Vezi ce finantari incearca sa atraga comuna, prin Programul National…

Suma primită prin Programul Național “Anghel Saligny” este echivalentă cu bugetul de investiții al localității, pe vreo 4-5 ani.

Evident că suntem mulțumiți, chiar dacă nu am obținut bani pentru toate proiectele pe care le-am depus. România trece printr-o perioadă dificilă din punct de vedere economic, așa că înțelegem că sumele disponibile au trebuit împărțite la cât mai multe unități administrativ teritoriale. Avem de gând să cheltuim cu eficiență fiecare ban primit. În momentul de față se lucrează la Studiul de Fezabilitate, iar când acesta va fi predat vom ști exact câți kilometri de drumuri vor fi reabilitate/modernizate. Imediat după aceea vom demara licitația pentru proiectarea și execuția lucrării. Sper că în primăvara anului viitor să finalizăm toate procedurile și să dăm drumul la cel mai important program de investiție în infrastructura comunei” – a declarat edilul-șef Ciprian Morărescu.

Primăria Filipeștii de Pădure a confirmat faptul că lucrările vizează nu doar asfaltarea străzilor, ci și realizarea de rigole pentru preluarea apelor pluviale, precum și amenajarea intrărilor în curțile localnicilor.

Ziarul de Ploiești

FOTO: Arhiva

Reclama dupa Articol
Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.