Boli care pareau imposibil de tratat sunt rezolvate cu succes cu noile dotari ale Spitalului Baicoi

0 5.425

Boli care pareau imposibil de tratat sunt rezolvate cu succes cu noile dotari ale Spitalului Baicoi, care a beneficiat de investiții uriașe.

Un proiect atras de administrația locală și finanțat prin Programului Operațional Regional 2014 – 2020, în valoare de 8,4 milioane lei, și o investiție făcută de Ministerul Sănătății, în valoare de 2,6 milioane de lei, au schimbat complet Spitalul Băicoi.

Fosta unitate medicală prăfuită și depășită din punct de vedere tehnologic, de odinioară, este acum mândria unei comunități de 15.000 de oameni.

Prin noile aparate și echipamente, achiziționate în ultimul an și jumătate, boli care altădată păreau imposibil de tratat la nivel local sunt acum rezolvate în mod uzual.

La urologie, de exemplu, aparatul de litotriție – care bombardează cu unde de șoc – reușește să spargă anumite tipuri de pietre la rinichi și este atât de performant încât medicul care îl deservește va fi trimis la specializare, în Turcia.

O sursă de mândrie este și aparatul cu unde scurte, folosit în fizioterapie și în recuperarea persoanelor care au suferit accidente vasculare. De altfel, mai jos aveți imagini cu un pacient care face exact acest lucru.

Intervențiile chirurgiciale se pot face acum laparoscopic, exact ca la marile spitale, iar diagnosticarea se face cu un ecograf multifuncțional de ultimă generație. De altfel, am fost informați că, în următoarele 2-3 luni, vor fi funcționale și cele două secții de chirurgie.

La endicronologie, aparatul Dexa oferă posibilitatea de diagnosticare a osteoporozei fără dureri, neinvaziv și cu o doză mică de radiații.

Analizele de sânge și de urină se fac acum mult mai ușor, datorită analizoarelor automate de biochimie și hematologie.

Nu în ultimul rând, la cabinetele de dermatologie și ORL există acum aparate moderne și se caută specialiști, care să lucreze pe ele.

Așa cum am promis, încă din anul 2019, avem un spital modern, cu angajați de calitate și cu aparatură și echipamente de ultimă generație. Ideea este să le folosim și să nu mai aglomerăm Spitalul Județean de Urgență Ploiești cu pacienți care pot fi tratați aici, la Băicoi. Dorința mea este să folosim eficient toate dotările pe care le avem și să creștem calitatea actului medical” – a declarat primarul Marius Constantin (foto, la semnarea contractului pe fonduri europene).

CITEȘTE ȘI:

La Spitalul din Baicoi au loc primele investitii majore, dupa 44 de ani

Spitalul orasenesc din Baicoi a primit aparatura noua de la Ministerul Sanatatii

Ziarul de Ploiești

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.