Baicoi: Desi incasarile din taxe si impozite pe 2021 sunt relativ bune, sunt mari sume de recuperat

0 707

Baicoi: Desi incasarile din taxe si impozite pe 2021 sunt relativ bune, sunt mari sume de recuperat din anii precedenți.

Ion Fenichiu, directorul Fiscului Local, a prezentat pentru zdp.ro o informare actualizată.

Conform acestuia, “Pentru anul 2021,  gradul de încasare față de prevederea bugetară a anului curent este de aproximativ 78%“. Ceee ce reprezintă un procent relativ bun, ținând cont că mai sunt 6 luni.

Nu la fel stau lucrurile, însă, când vine vorba de total datorii – respectiv de obligațiile fiscale care au rămas scadente din anii precendenți. La acest capitol, gradul de încasări este de aproximativ 33%.

Șeful Serviciului Taxe și Impozite Locale Băicoi susține că de la persoane fizice s-au încasat peste 4,45 milioane de lei – care reprezintă doar 56,60% din total datorii, iar de la persoane juridice s-au încasat 2,67 milioane lei – care reprezintă 24,4% din total datorii.

În ceea ce privește sumele din amenzi, care sunt de încasat la bugetul orașului, situația este și mai rea. Până în prezent s-au recuperat 345.605 lei, ceea ce reprezintă doar 12% din valoarea totală.

Semn că unii contribuabili au uitat că trebuie să-și achite obligațiile restante.

În prezent, cea mai mare sumă de recuperat de la o persoană fizică din Băicoi este de 168.534 lei.

În același timp, cea mai mare datorie neachitată de o persoană juridică (firmă) din localitate a ajuns la valoarea de 665.832 lei.

Din această cauză, Fiscul Băicoi a demarat proceduri de executare silită, reușind să recupereze de la persoane fizice suma de 160.602 lei, iar la persoane juridice – 232.810 lei. Gradul de recuperate prin executare silită este foarte jos, așadar.

În momentul de față, 742  de persoane fizice și 36 persoane juridice din Băicoi se află în proceduri de executare silită.

Ziarul de Ploiești

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.