ANAF: Anunț referitor la depunerea situațiilor financiare de către microîntreprinderi

0 162

ANAF: Anunț referitor la depunerea situațiilor financiare de către microîntreprinderi, pentru lămurirea termenului de depunere.

COMUNICAT

Pentru aplicarea în anul fiscal 2024 a sistemului de impozitare pe veniturile microîntreprinderilor, în ceea ce privește îndeplinirea condiției prevăzute de art. 47 alin. (1) lit. i) din Codul fiscal, referirea la situațiile financiare anuale privește doar persoanele juridice române care nu au depus situațiile financiare  corespunzătoare exercițiului financiar al anului 2022 și/sau cele corespunzătoare anilor anteriori anului 2022.

Pentru exercițiul financiar al anului 2023, potrivit art. 36 alin. (1) lit. a) din Legea contabilitații nr. 82/1991, republicată, cu modificările și completarile ulterioare, persoanele juridice române depun un exemplar al situațiilor financiare anuale la unitațile teritoriale ale Ministerului Finanțelor în termen de 150 de zile de la încheierea exercițiului financiar.

Termenul prevazut mai sus este aplicabil tuturor entitaților, indiferent de sistemul de impozitare aplicabil, conform Legii contabilitații, nefiind instituită o derogare de la acest termen pentru exercițiul financiar al anului 2023.

Ziarul de Ploiești

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.