Prahova: Un șofer care băuse a încercat să scape de polițiști

Prahova: Un șofer care băuse a încercat să scape de polițiști, dar a fost reținut și riscă să rămână după gratii.

Duminică, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Apostolache, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, în comuna Podenii Noi, au efectuat semnal regulamentar de oprire, unui autoturism, condus de un bărbat.

Întrucât conducătorul auto nu s-a conformat indicațiilor, a fost urmărit, iar la scurt timp polițiștii au reușit să îl oprească.

Întrucât șoferul emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ulterior bărbatul în cauză a fost condusă la o unitate medicală pentru recoltarea de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În urma probatoriului administrat față de acesta a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat unităţii de parchet pentru luarea unei alte măsuri preventive.

În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de  conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice.

Tot la sfârșitul săptămânii trecute, polițiștii rutieri din Prahova au mai descoperit alți 6 conducători auto aflați sub influența băuturilor alcoolice, dar și un șofer suspect de consum de stupefiante.

Ziarul de Ploiești

Comments (0)
Add Comment