Colonelul Dragos Buzoianu numit sef al Inspectoratului de Jandarmi Prahova

Colonelul Dragos Buzoianu numit sef al Inspectoratului de Jandarmi Prahova. Postul era liber de când Laurențiu Cazan, numit la finele anului trecut, s-a retras ca urmare a unui scandal mai vechi.

CITEȘTE: Laurentiu Cazan s-a retras de la sefia Inspectoratului Judetean de Jandarmi Prahova

Noul inspector șef a fost numit din data de 7 noiembrie, dar abia ieri a preluat oficial funcția. Până recent, era prim-adjunct.

Ceremonia de preluare a funcției de inspector șef și a drapelului de luptă s-a derulată sub coordonarea inspectorului general al Jandarmeriei Române, colonel Mastan Alin Ionel și în prezența reprezentanților autorităților publice locale și ai instutuțiilor MAI.

Colonelul BUZOIANU Dragoș este absolvent al Academiei de Poliție „Al.I.Cuza”, promoția 1999, iar parcursul său profesional este marcat de numeroase stagii de formare în state membre UE și de participarea în cadrul mai multor misiuni internaționale sub egida NATO.

Conform CV-ului, în perioada noiembrie 2012 – mai 2013, acesta a fost Comandantul Contingentului 4 misiuni internaţionale Afganistan al Jandarmeriei Române destinat activităţilor de antrenament şi pregătire a poliţiştilor afgani, în cadrul misiunii NATO în Afganistan (ISAF – NTM-A).

De-a lungul timpului i-au fost acordate mai multe distincții pentru îndeplinirea în condiții deosebite a misiunilor încredințate.

 

Ziarul de Ploiești

colonel Dragos Buzoianuinspector sef Inspectoratul de Jandarmi Prahovastiri Prahova
Comments (0)
Add Comment