Adrian Axinia, vicepreședinte AUR: ”Sistemul medical românesc condus de Rafila ucide din nou!”

COMUNICAT

Revendicăm atenția asupra unui eveniment profund șocant, care a avut loc recent în cadrul sistemului medical românesc și care aruncă o umbră întunecată asupra integrității acestui malaxor condus de Ministrul Rafila.

Un asistent medical din cadrul Spitalului Sf. Pantelimon din București aduce acuzații grave, sugerând că 17 pacienți aflați în stare critică la terapie intensivă au fost premeditat expuși la riscuri mortale prin administrarea intenționat suboptimală a noradrenalinei, în scopul eliberării paturilor din secție. Acuzațiile sunt susținute inclusiv de directoarea de îngrijiri medicale, fiind îndreptate către doi medici.

Managerul spitalului, Bogdan Socea, a răspuns cu declarații care denotă lipsă de empatie și cinism, sugerând că șansele de supraviețuire ale pacienților erau reduse oricum din cauza complexității problemelor lor medicale. Mai mult, a ieșit la iveală faptul că spitalul dispune de suficiente doze din serul respectiv, prin urmare nu se impunea reducerea cantităților administrate. Asta ne duce către concluzia că avem de-a face cu o mână criminală.

Cu toate că Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a solicitat o anchetă imediată și a trimis Corpul de Control la spital, aceste măsuri nu sunt suficiente. AUR solicită demisia imediată a managerului spitalului, a personalului medical implicat și a Ministrului Sănătății. Considerăm că instituțiile responsabile trebuie să inițieze prompt o investigație exhaustivă pentru a aduce la lumină toate aspectele acestui caz îngrozitor și pentru a asigura că cei vinovați vor suporta consecințele legale ale acțiunilor lor nedemne.

Ziarul de Ploiești

Adrian AxiniaAUR Prahova
Comments (0)
Add Comment