“Amenajam un centru de vaccinare anti-COVID” – interviu cu primarul Marius Constantin

0 52

“Amenajam un centru de vaccinare anti-COVID” – interviu cu primarul Marius Constantin. Orașul Băicoi se pregătește intens pentru faza a II-a a vaccinării.

Dacă în prima fază a fost vizat tot personalul medical, începând de săptămâna viitoare se va trece la vaccinarea populației.

Dar nu toată lumea, pentru că nu sunt doze suficiente, ci doar adulții cu vârsta peste 65 de ani și persoanele aflate în evidență cu boli cronice.

Câți băicoieni vor? Câți se tem?

– Premierul Câțu a anunțat că, de luni, va începe faza a doua a vaccinării. Ne puteți da detalii despre ce se întâmplă în Băicoi?
– Da, și la nivelul orașului nostru, organizăm un centru de vaccinare pentru populație. Inițial am solicitat două, pentru că localitatea este foarte întinsă, dar ni s-a aprobat doar un centru, care va fi la Sala de Sport din zona Schelă (strada Republicii). Chiar astăzi am primit vizita unor reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică din Prahova, care verifică sediul respectiv, în sensul dacă acolo există toate condițiile necesare pentru a amenaja un astfel de centru.

– Care au fost solicitările?
– Trebuie să existe băi, puncte de dezinfecție, paturi, să asigurăm circuite separate pentru intrarea în centru și pentru ieșire. Obligatoriu trebuie să avem și o zonă de așteptare, de 15 minute, pentru cei care și-au făcut vaccinul. Aceștia vor fi consultați de un medic, ca să fim siguri că sunt bine.

– Se știe deja cine sunt persoanele vizate de faza a II-a a vaccinării, întrebarea mea este: Există cerere în Băicoi?
– Așa cum știți, oamenii trebuie să se înscrie pe o platformă și acest procedeu decurge greoi. La nivelul Primăriei, noi am constituit și un compartiment, care să gestioneze și această problemă. Managerul Spitalului Orășenesc va coordona această activitate de vaccinare a populației. Am cerut și sprijinul medicilor de familie, pentru a identifica persoanele care doresc să se înscrie pentru vaccinare, dar nu știu cum să o facă. Încă nu avem o oglindă clară a ceea ce doresc cu adevărat băicoienii. În acest moment, programările în platforma https://programare.vaccinare-covid.gov.ro sunt disponibile doar pentru persoanele din etapa I – care își desfășoară activitatea în domeniile sănătății și social – sistem public și privat.

– Există totuși reacții în oraș, vizavi de această temă?
– Din păcate, așa cum se aude, oamenii sunt reticenți și nu prea vor să se vaccineze. Sper să fie doar o teamă de moment, care va trece odată cu declanșarea campaniei de vaccinare. Fiecare vrea să vadă dacă există reacții adverse și cred că așteaptă să audă ce se întâmplă, pentru a căpăta încredere.

Ziarul de Ploiești

Lasa un comentariu

Adresa ta de email NU va fi publicata.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.