Vezi motivul pentru care zboara avioanele peste padurile din Prahova

avion vaccinÎn perioada 1 octombrie – 1 noiembrie, la nivel național se desfășoară a II-a campanie de vaccinare a vulpilor împotriva rabiei (turbării). Direcția Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Prahova anunță că acest lucru se face manual, dar și aerian, cu ajutorul unor avioane de mici dimensiuni. 

În acest sens, în Prahova avioanele vor decola de pe aeroportul din Clinceni și vor împrăștia câte 25 momeli vaccinale pe fiecare kilometru pătrat.

În total, sunt vizate cele 43 fonduri de vânătoare din județ, cu o suprafață de 4000 kmp, unde trăiesc circa 1680 de vulpi.

DSVSA a anunțat deja, prin afișe publice, despre această activitate, dar roagă locuitorii din Prahova care găsesc din întâmplare momelile să nu pună mâna pe ele și să anunțe autoritățile.

Despre Autor

Ziarul de Ploiești (zdp.ro) este continuarea firească a publicației online, Max-Media.ro, care a apărut pe 1 martie 2011, din dorinţa de a oferi publicului un produs media de calitate. Oferim ştiri locale din Prahova, Brașov, Dâmbovița și Buzău. Ne puteți găsi la +40745144044 sau pe e-mail: contact@zdp.ro

Alte Știri

Scrie Un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *