Vezi ce au decis magistratii de la Tribunalul Prahova cu privire la seful Politiei Sinaia

seful Politiei Sinaia - Marin Tudorica la DNAȘeful Poliției Sinaia, Marin Tudorică, arestat preventiv într-un dosar de corupție, rămâne după gratii alte 30 de zile. Decizia a fost luată de magistrații Tribunalului Prahova, dar nu e definitivă, putând fi contestată în 48 de ore. 

Judecătorii au respins ca neîntemeiată cererea lui Tudorică privind înlocuirea măsurii arestării preventive cu măsura arestului la domiciliu și au dispus, la propunerea procurorilor DNA Ploiești, prelungirea cu alte 30 de zile a arestului preventiv.

Aceeași decizie a primit-o și omul de afaceri Cristian Simion, arestat în același dosar.

Cei doi au fost arestați preventiv pe 14 ianuarie, fostul șef al Poliției Sinaia fiind acuzat de trafic de influență și efectuarea de operațiuni financiare incompatibile cu funcția, în timp ce omul de afaceri a fost acuzat de cumpărare de influență și complicitate la efectuarea de operațiuni financiare incompatibile cu funcția.

Soluția pe scurt:

„În baza art. 242 alin. 2 C. proc. pen. respinge ca neîntemeiată cererea de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura preventivă a arestului la domiciliu prev.de art. 218 şi următoarele cod procedură penală formulată de inculpatul Tudorică Marin, în prezent aflat în Centrul de reţinere şi arest preventiv din cadrul I.P.J. Prahova. În baza disp art. 236 alin.1-4 cod de procedură penală admite propunerea de prelungire a măsurii arestării preventive formulată de Parchetul de pe lângă I.C.C.J.-D.N.A.-Serviciul Teritorial Ploieşti, şi în consecinţă: În baza disp. art.236 alin. 1-4 cod de procedură penală, dispune prelungirea măsurii arestării preventive luată faţă de inculpaţii: – Tudorică Marin, aflat în Centrul de reţinere şi arest preventiv al I.P.J. Prahova şi – Simion Cristian Bogdan, aflat în Centrul de reţinere şi arest preventiv al I.P.J. Prahova, pe o perioadă de 30 zile de la data de 13.02.2016 până la data de 13.03.2016 inclusiv. În baza art. 275 alin 3 noul cod de procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de către stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare. Cercetată si pronunţată în Camera de Consiliu azi, 8 februarie 2016.”

Despre Autor

Ziarul de Ploiești (zdp.ro) este continuarea firească a publicației online, Max-Media.ro, care a apărut pe 1 martie 2011, din dorinţa de a oferi publicului un produs media de calitate. Oferim ştiri locale din Prahova, Brașov, Dâmbovița și Buzău. Ne puteți găsi la +40745144044 sau pe e-mail: contact@zdp.ro

Alte Știri

Scrie Un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *