Va da Prahova un parlamentar italian? Vezi ce sanse are un om de afaceri sa reprezinte diaspora italiana

MAIE - Ricardo Merlo - Alessandro PiettaUn om de afaceri din Prahova ar putea avea șansa de a reprezenta diaspora italiană în Parlamentul de la Roma. Alessandro Pietta, care deține investiții în orașele Vălenii de Munte și Băicoi, are potențial de a reprezenta interesele italienilor din Europa.

Conform unor surse, omul de afaceri – care este căsătorit cu o româncă și este stabilit la Vălenii de Munte – a fost contactat de reprezentanții MAIE (Movimento Associativo Italiani all’Estero – Asociația mișcarea italienilor din străinătate), care ar dori ca acesta să candideze pentru o funcție de parlamentar pe Europa.

Alessandro Pietta s-a întâlnit deja cu președintele MAIE, Ricardo Merlo (foto cu cei doi), iar această mișcare politică – neafiliată niciunui partid din Italia – a ținut un Congres internațional la București, în urmă cu câteva zile.

MAIE are 5 parlamentari în momentul de față și încearcă să reprezinte interesele tuturor italienilor din afara țării, o comunitate estimată la 120 milioane de oameni, dublă față de populația Italiei, care are peste 60 milioane de cetățeni.

În Europa, pentru a scoate un parlamentar din diaspora, MAIE trebuie să obțină cel puțin 60.000 de voturi.

Alessandro Pietta a declarat pentru max-media.ro că alegerile vor fi în 2018 și că, până atunci, va încerca să reprezinte cât mai bine interesele italienilor rezidenți în România, care sunt cel puțin 20.000.

Omul de afaceri din Prahova susține că a devenit și președintele unei asociații de voluntari italieni, care are acoperire pe România, Republica Moldova, Bulgaria, Ungaria și Slovacia, fapt care îi asigură nu doar înțelegerea problemelor comunităților formate din conaționali, ci și posibilitatea de a media relații între italieni și reprezentanții țărilor respective.

„Nu știu sigur dacă MAIE îmi va propune să candidez, dar ar fi o mare onoare pentru mine să reprezint interesele italienilor din Europa și un fapt pozitiv pentru comunitatea italiană din România. Dacă acest lucru se va întâmpla, voi lupta pentru drepturile conaționalilor mei din diaspora, privind sănătatea, pensiile, micșorarea taxelor, promovarea afacerilor etc.”, a declarat Alessandro Pietta.

Despre Autor

Ziarul de Ploiești (zdp.ro) este continuarea firească a publicației online, Max-Media.ro, care a apărut pe 1 martie 2011, din dorinţa de a oferi publicului un produs media de calitate. Oferim ştiri locale din Prahova, Brașov, Dâmbovița și Buzău. Ne puteți găsi la +40745144044 sau pe e-mail: contact@zdp.ro

Alte Știri

Scrie Un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *