Un cetatean a vrut sa faca reclama gratuita orasului Campina, dar primarul i-a interzis filmarea

Horia TiseanuSe pare că apropierea campaniei electorale declanșează un fel de nevroză printre reprezentanții administrațiilor locale, care îi face să fie crispați și arțăgoși. Altfel, nu putem explica întâmplări de genul celei care ne-a fost sesizată.

Un fost jurnalist de la Alpha TV a vrut să facă un clip în care să filmeze toate obiectivele turistice mai importante, din municipiul Câmpina. Pe care, conform propriilor declarații, vroia să-l pună pe youtube.

Omul avea sponsori, așa că nu avea nevoie de bani, ci doar de acceptul primăriei, pentru a putea trage cadre în interiorul anumitor clădiri de patrimoniu.

Este vorba de sediul administrației locale, de Muzeul Hasdeu s.a.m.d.

Inițial, Primăria Câmpina i-a spus că trebuie să depună o cerere scrisă și să aștepte trei zile.

Ulterior, fără nicio explicație logică, primarul Horia Tiseanu i-a interzis fostului jurnalist să filmeze, dar nu doar în interior, ci și pe….domeniul public.

Iar motivarea Primăriei Câmpina este de-a dreptul halucinantă. După cum se poate vedea în fotografia de mai jos, administrația locală „își propune realizarea unui DVD de prezentare a municipiului, de înaltă ținută, într-o etapă viitoare”. Și îl invită pe jurnalist să participe „la selecția de oferte”.

Ne întrebăm și vă întrebăm direct, domnule primar Tiseanu, dacă pentru acel DVD de înaltă ținută ar trebui să dați bani, mulți bani. Și așteptăm răspuns. Clipul lui Ionuț era gratis, nu de alta…

De asemenea, ca om care crede în liberalism și valorile lui, vă întrebăm de când se interzice filmarea unor obiective turistice în România? Și pe ce bază? 

Dar iată ce ne-a scris, revoltat, fostul jurnalist Alpha TV:

„Bună ziua,

Vă scriu pentru că se pare că primarul mun.  Câmpina este mai presus de lege, ba mai mult, el o „face”  în bătătura lui. Cu câteva zile în urmă, am depus la Primăria Câmpina o cerere pentru a putea filma câteva din punctele de interes turistic din oraș, pentru a face un documentar cu titlu gratuit. Răspunsul din partea primăriei a fost, citez: „Nu suntem de acord cu filmarea și fotografierea interioară, la sol și aeriană a obiectivelor de interes aparținând patrimoniului Unității Administrativ-Teritoriale Câmpina”.

Domnul primar cumva a moștenit municipiul Câmpina sau este proprietate privată?
Oare are idee cât de grav a încălcat legea semnând un act,  trecând peste Legea 74 din Codul Civil?
Practic pe moșia lui NU SE FILMEAZĂ.
Mulțumesc frumos.”

Ionuț Baltag

 raspuns primaria campina

Despre Autor

Ziarul de Ploiești (zdp.ro) este continuarea firească a publicației online, Max-Media.ro, care a apărut pe 1 martie 2011, din dorinţa de a oferi publicului un produs media de calitate. Oferim ştiri locale din Prahova, Brașov, Dâmbovița și Buzău. Ne puteți găsi la +40745144044 sau pe e-mail: contact@zdp.ro

Alte Știri

2 Comentarii

  1. un cetatean

    poate daca ar fi vrut sa filmeze ruinele moderne ar fi avut voie (blocul braznza vis a vis de liceul Grigorescu, cladirea de langa Penny)… sau poate vor fi incluse in dvd-ul de inalta tinuta. morala.

  2. Mary

    Am vazut filmuletul facut de domnul Baltag, undeva pe facebook. Slabut, se putea mai bine…

Scrie Un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *