Transportul public in Ploiesti, blocat de greva soferilor TCE. Primaria depinde de o viza de legalitate

sindicalisti_ratp_ploiestiDacă miercuri dimineață circulau aproximativ 30% din autobuzele, troleibuzele și tramvaiele din Ploiești, la această oră transportul public din municipiu este blocat complet. Șoferii nu mai vor să iasă pe traseu, spune sindicatul, pentru că au fost agresați de călătorii nemulțumiți că așteaptă prea mult în frig și apoi se înghesuie în puținele mijloace disponibile.

Totul a pornit de la greva spontană, declanșată marți după-amiază, de angajații TCE Ploiești.

Aceștia vor ca societatea să primească subvenția de la primărie (circa 6,7 milioane de lei), bani care ar acoperi pierderile de anul trecut.

Fără ajutor din partea administrației locale, SC Transport Călători Express SA, care deja este somată de ANAF să achite o datorie de circa 3,5 milioane lei, plus alte datorii către SPFL Ploiești și furnizori, va intra în incapacitate de  plată, deci automat va fi declanșată procedura de insolvență.

În acel moment, spune sindicatul, se va pune poprire pe conturi și pe bunurile societății.

geam spart autobuz„Am încercat să le spun șoferilor că trebuie să asigurăm transportul ploieștenilor, măcar la 30%, dar nimeni nu mai vrea să iasă în traseu până nu se rezolvă problema financiară. În plus, le este frică să nu fie bătuți de călătorii furioși, mai ales că oamenii deja au spart geamuri la autobuze (vezi foto – n.r.), a declarat Ion Mișcă, unul dintre liderii sindicatului din TCE.

Primarul Adrian Dobre este conștient că problema îi șifonează rău imaginea și că riscă să se trezească în fața Primăriei Ploiești cu o mulțime furioasă, așa că încearcă să rezolve problema.

În fapt, toată această tavatură a pornit de la faptul că Direcția Economică a refuzat să dea viza controlului financiar preventiv pentru plata subvenției, pe care a considerat-o ilegală, iar edilul a schimbat conducerea, dar nu a reușit să schimbe și opțiunea instituției, astfel că acum nu poate decât să-și asume responsabilitatea personală, lucru care îl poate trimite în fața procurorilor, pentru abuz în serviciu.

ÎN ACEASTĂ SEARĂ, DE LA ORA 21:00, SUBIECTUL VA FI DEZBĂTUT PE LARG ÎN EMISIUNEA NECONVENȚIONAL, LA PLOIEȘTI TV.

PARTICIPĂ DIRECTORUL TCE, NICOLAE ALEXANDRI.

Despre Autor

Ziarul de Ploiești (zdp.ro) este continuarea firească a publicației online, Max-Media.ro, care a apărut pe 1 martie 2011, din dorinţa de a oferi publicului un produs media de calitate. Oferim ştiri locale din Prahova, Brașov, Dâmbovița și Buzău. Ne puteți găsi la +40745144044 sau pe e-mail: contact@zdp.ro

Alte Știri

Scrie Un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *