UPDATE: Sindicatul „Scoala Prahovei” cere autoritatilor sa amane redeschiderea cursurilor in unitatile de invatamant

UPDATE: Inspectoratul Școlar Județean Prahova anunță că în județul Prahova cursurile se vor relua normal, începând cu ziua de luni, 9 ianuarie 2017, în toate unitățile școlare din județ. În situația în care părinții decid să nu-și trimită copiii la școală sau la grădiniță, ei vor putea solicita conducerii unității de învățământ motivarea absențelor înregistrate în catalog.”

Ion Duta Sindicatul Scoala PrahoveiCOMUNICAT

Sindicatul ” Scoala Prahovei ” solicita autoritatilor judetene, in speta Prefecturii Prahova si Inspectoratului Scolar Judetean, sa analizeze, in perspectiva prognozei meteo, posibilitatea suspendarii cursurilor in unitatile de invatamand din Prahova, pentru urmatoarele 2-3 zile.

Multi directori solicita acest lucru, alaturi de parinti.

Scolile sunt neincalzite dupa vacanta, deplasarea elevilor spre unitatile de invatamant se face in conditii de ger extrem, riscul de accidente si de imbolnavire, mai ales pentru prescolari si elevii din invatamantul primar fiind foarte ridicat.

Materia poate fi recuperata, pana la sfarsitul anului scolar, printr-un program stabilit de fiecare unitate de invatamant in parte.

Despre Autor

Ziarul de Ploiești (zdp.ro) este continuarea firească a publicației online, Max-Media.ro, care a apărut pe 1 martie 2011, din dorinţa de a oferi publicului un produs media de calitate. Oferim ştiri locale din Prahova, Brașov, Dâmbovița și Buzău. Ne puteți găsi la +40745144044 sau pe e-mail: contact@zdp.ro

Alte Știri

16 Comentarii

 1. Dumitru Alice

  Ținând cont ca dimineața învață copii din ciclul primar,respectiv copii de 6-11ani,deci foarte mici,ideal ar fi sa se stea acasa si in zilele următoare.

 2. Iuliana

  Dar noi cei care facem transportul cu microbuzul si ne trezim la 05:00 si iesim in statie iar in masini este foarte frig ,ce putem face? Cursurile incep la08:00 pana atunci stam uni la caldura alti la frig, nu este corect!!

 3. Gheorghe Oana

  LĂSAȚI NE ACASA LUNI MARTI MIERCURI, VREMEA ESTE FOARTE GEROASĂ SI ESTE FOARTE MULTA NINSOARE SI VA FI SI MIERCURI TOATA ZIUA PRECIPITAȚII,IN SATELE DIN JUDEȚUL PRAHOVA, DRUMUL ESTE DEZAPEZIT EXISTÂND RISC FOARTE MARE DE ACCIDENTE , SI CU FRIGUL ACESTA O SA NE IMBONLAVIM, UNII SUNTEM BONLAVI DEJA, SI AM AJUNS PE LA SPITALE SI O VOM MAI FACE DACA MERGEM PE GERUL ASTA LA SCOALA

  LASATI NE ACASA ” GRĂDINIȚĂ, SCOALA,LICEU.”

 4. Miky

  Domnule inspector puneti-va in locul copiilor care trebuie sa mearga prin ger si prin zapada! Plus ca la scoala o sa fie frig . Cine raspunde de sanatatea copiilor? Am si eu o intrebare: de ce la Bucuresti , la prima ninsoare se poate lua decizia sa stea copii la scoala iar la noi nu se poate? Trebuie sa fim realisti la conditiile mereo!

 5. Mădălin

  Sa va fut in gura de inspectorii puli,aia din bucuresti au un traseu mult mai bun ca cei de la tara ei de Ce trebuie sa stea acasa si cei din prahova nu? E vreme geroasă la fel peste tot punete tu ca inspector in locul nostru sa induri gerul asta si zapada voi stati la căldură futuva in gura ar fi trebuit sa faceti partie cu lopata sa vedeti cum e vreamea de afara jeguri de oameni ce sunteti

 6. Mirela

  Domnule inspector nu va gândiți la sănătatea copiilor noștri aveți copii nepoți pe care i duceți la școală prin gerul asta nu cred că veți ajunge la inspectorat pe timpul ăsta stati acasă la căldură și dați directive va pasa de copii de sănătatea lor sau de scaunul bine plătit de inspector nici spitale de pediatrie nu s prea multe în Prahova ca să avem unde ne trata copiii imbolnaviti în urma deciziilor dv tâmpite si inumane!

 7. George

  Veti vedea ca multi elevi vor lipsi, datorita faptului ca ati spus ca „se pot motiva absentele”.
  De ce nu dati un raspuns concret daca se fac ore sau nu?
  Ganditi-va ca sunt elevi si profesori care fac naveta, ei ce vor face? Cu siguranta ca nu vor veni la scoala, mai ales elevii. Astfel, profesorii vor sta degeaba la scoala.
  Consider ca ar fi fost cel mai bine daca nu s-ar face ore in urmatoarele zile. Materia se poate recupera fara probleme.

 8. Alexandru

  Ideal ar fi sa se stea acasa in urmatoarele 2-3 zile. Este foarte frig, consulati prognoza meteo. Miercuri vor fi 90% precipitatii si un vant foarte puternic. Unii copii pot sa stea acasa deoarece vor veni parintii sa ceara motivarea absentelor. Sper sa hotarati pana la urma sa nu se mai faca deloc ore luni marti si miercuri.

 9. Anonim

  Bine inteles ca la copii altora nu va ganditi dar pripaşii vostrii isi urca fundu in mercedes-uri de mii de euro pe cand noi oamenii de rand ne deplasam cu autobuze .
  In transportul comun ti-e si scarba sa te urci , numai mizerie , dimineata frig mai ceva ca afara , oamenii care nu se spala , si etc….lasati domne copii acasa , nu le mai bagati pe gat atata scoala , prelungiti vacanta ca daca se imbolnavesc nu fugiti voi cu ei la spitale , si asa sunt spitalele pline de copii bolnavi !
  Orasul Ploiesti are cel mai prost primar !

 10. Antonia

  Nu o sa ne ducem la scoala deoarece ati anunțat la televizor că școala e închisă.

 11. odeta

  de sa se inchida scolile ?se face prea multa carte?ori pentru comoditatea profesorilor.cred ca s-a uitat complet ce inseamna o iarna adevarata,cind mergeam la scoala cu zapada pina la genunchi…si se facea scoala !!!

 12. Alina Aldea

  Domnule inspector, dacă Bucureștiul arată mai rău decât provincia, înseamnă că s-a mutat capitala în județul Prahova.
  Asa cum străzile si trotuarele din București nu sunt curățate de zăpadă desi mă îndoiesc, Romprest nu este plătit să stea.Vă aduc la cunostintă că în provincie nu există firme de genul.Copii noştrii sunt nevoiți să meargă prin „munții ” de zăpadă formați pe marginea drumului.
  Si la cât de serios mai luați învățământul în seamă îmi este greu să cred că ,copii nostri vor ajunge prim-miniștrii. Avem copii cu facultăți si mastere care lucrează la magazine de 3,8lei sau plecați.

 13. Andrei

  Domnule inspector,dumneavoastră nici nu va gândiți la elevi din judetul Prahova,noi facem eforturi foarte mari sa ajungem la scoala,si dumneavoastră ați ales ca sa stea acasă cei din București,care doar ies din casa se deplasează la autobuz si ajung la școală noi care mergem atâți km pe jos in speranță sa ajungem la școală,dar ce va pasa dumneavoastră ca aveți mașină si stați la căldură,fata de noi care încercam sa ajungem la școală,eu ca de exemplu eu merg pana la autobuz 3 km pe gerul care este afara ținând cont ca ma trezesc la 4 dimineatza,in mod normal trebuia ca toți elevi din orice județ sa stea acasă,dar dumneavoastra,ce va pasa ca va deplasați cu mașină pana la munca,si noi stam sa înghețam pe drumuri si in stații ca sa ce sa ajungem la școală,oricum cu școală sau fara școală toți ajungem șomeri,va multumesc

 14. Alina

  Copiii trebuie sa stea acasa macar marţi si miercuri, este mult prea frig! Ideal ar fi ca scolile sa fie inchise tot restul saptamanii din cauza gerului…. Copiii intra la scoala in jurul orelor 7-8 dimineata, este mult prea frig. Materia este usor de recuperat…. La scoala este extrem de frig! Multumesc anticipat!

Scrie Un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *